Hvordan behandle overflateskader

October 12

Behandling av overflatiske skader er en oppgave som er ganske viktig som samtidig er vanligvis ganske enkelt. Uten behandling kan selv overflateskader blir potensielt farlig. Huden er det største organet i kroppen, som fungerer som en beskyttende barriere mellom det interne arbeidet i kroppen og miljøet. Når denne barrieren er brutt ved overflatiske skader, det overlater åpne en mulighet for bakterier og andre potensielt skadelige mikroskopiske ting å gå inn i kroppslige systemet. Infeksjon er en annen stor risiko for å forlate selv overflatiske sår ubehandlet.

Bruksanvisning

Hvordan å behandle overflateskader

1 Inspiser såret for å være sikker på at det er, faktisk, overfladisk.

2 Monter det du trenger for å ta vare på skaden. For de fleste overfladiske skader, rekvisita du trenger for å ta vare på såret er ganske enkel. De fleste allerede har dem rundt i huset. Mange folk holde disse grunnleggende elementene i sine biler og på jobb, bare i tilfelle ulykker. Du må ha klare og på hånden rent vann, mild såpe, antiseptisk av ditt valg, og for noen typer overfladiske skader, bandasjer.

3 Vask det berørte området under rennende vann med mild såpe. Sterke såper kan ytterligere irritere overflateskader, så hvis det er det eneste alternativet, er rent vann et bedre valg. Hvis ikke er tilgjengelig rennende vann, og deretter helle rent vann over såret vil fungere.

4 Påfør anitseptic. Hydrogenperoksid er et godt valg, men det finnes en rekke like gode valg. Den gamle skolen classic - rubbing alkohol - absolutt ikke brodd, men det sikkert gjør gjøre utslaget. Det finnes også produkter spesielt for rensing av sår som forårsaker svært lite ubehag. Dette er bra å bruke ved behandling av overfladiske skader på barn.

5 La mest overfladiske sår avdekket og eksponert for luft. Men hvis du skal ut der det ikke er et førstehjelpsskrin, kan det være bedre å dekke skaden med en lys gasbind bandasje som gir mulighet for luftstrøm. Dekker overfladiske skader er en god ide hvis du går et sted der det er mange bakterier og bakterier, for eksempel når du besøker noen på sykehuset.

6 Se såret som det helbreder, holde et skarpt øye for tegn på infeksjon eller noe uvanlig. Infeksjon kan gjøre selv overfladiske skader en mye mer alvorlig sak. Hvis en infeksjon utvikler, og reagerer ikke hjemme behandling, så kan det være nødvendig å konsultere en profesjonell helsepersonell. Symptomer på infeksjon inkluderer rødhet på stedet av skader, ømhet og hevelse, og utvikling av pus, et lekkert grått, gulaktig eller lys grønn stoff som er litt tykk og har en ubehagelig lukt. Alvorlige infeksjoner kan føre til blodforgiftning, en alvorlig tilstand. Dette kan bli gjenkjent av en rød linje som beveger seg bort fra skade. Profesjonell omsorg må søkes i dette tilfellet.