Hva er Proteser laget av?

March 16

Proteser er apparater konstruert av en tannlege til å erstatte en eller flere manglende tenner. Den type protese bestemmer materialet som brukes for dets konstruksjon.

full proteser

Full proteser, behandlet for tannløse pasienter (ingen eksisterende tenner), er konstruert av syntetisk plastikk harpiks. Tennene er festet til proteser kan være laget av plast harpiks eller porselen for et mer naturlig utseende.

Konvensjonelle partielle proteser

Rammeverket på konvensjonelle partielle proteser er laget av lette metallegeringer dekkes delvis av gummi-farget akryl estetiske grunner. Tennene er laget av plastikk harpiks eller porselen.

Ikke-metall akryl partielle proteser

En type av ikke-metall delvis protese er konstruert av plastharpikser med tenner fortrinnsvis laget av samme materiale. Det er imidlertid også mulig å benytte porselen tenner.

Ikke-metall Flexite Proteser

Flexite tannproteser, som er bedre kvalitet ikke-metall-proteser, er laget av en fleksibel nylon base, noe som gjør dem mer komfortable enn metall eller hard akryl. Tennene på Flexite proteser er laget av plastikk harpiks eller porselen.

Faste partielle proteser

Også referert til som krone og bro, er faste partielle proteser permanent sementert i munnen. Kronene og pontics --- de falske tenner som brukes for å erstatte en manglende tann eller tenner --- er laget av akryl eller keramikk med en metallbase eller laget utelukkende av akryl.