Hvordan vet jeg om det er en Separert AC Joint?

June 19

Et skilt acromioclavicular (AC) leddet er en vanlig skade, særlig i sport. AC-leddet forbinder skulderblad til kravebenet og kan skille på grunn av overdreven innvirkning, slik som å falle på skulderen. Alltid søke øyeblikkelig medisinsk hjelp hvis du mistenker at du led en AC-leddet separasjon. En lege skal alltid bekrefte diagnosen, slik at du får riktig behandling.

Bruksanvisning

1 Vurdere din smerte. AC-leddet separasjoner typisk forårsake moderat til alvorlig smerte ved tidspunktet for skade. En skarp følelse er vanlig når skaden først inntreffer, og den endres ofte til en kjedelig verke over tid, ifølge The Stretching Institute.

2 Se på din skulder i et speil og se om du merker noen misdannelse. Mens mange AC felles separasjons skader ikke føre til en endring i ytre, kan du legge merke til en kul på skulderen med alvorlige skader. Din skulder og kragebeinet kan også vises hovne eller lettere skadet etter en AC-leddet separasjon.

3 Flytt armen og se om du har økt smerte eller tap av funksjon. Ikke prøv å flytte armen for mye hvis bevegelsen fører til mye smerte. Bare flytte skulder eller armen litt for å hjelpe deg å avgjøre om smertene kommer fra felles eller muskel.

4 til legen din eller legevakten, slik at en lege kan vurdere skaden og ordrerøntgenbilder for å undersøke AC-leddet for å fastslå om skaden er en AC-leddet separasjon eller noe annet.