Hvordan bruke DMSA

March 10

Dimercaptosuccinic syre (DMSA) er et fargeløst fast stoff med et mildt ubehagelig lukt. Den har molekylformelen HO2CCH (SH) CH (SH) CO2H og har to forskjellige fysiske strukturer (isomerer). En av disse er kjent som meso-isomer, og er i stand til å binde seg til tungmetaller som bly og kvikksølv. Denne egenskapen er kjent som chelation og gjør DMSA effektiv i behandling av heavy-metal forgiftning.

Bruksanvisning

1 Bruk DMSA for barn som har mer enn 45 mikrogram bly per desiliter blod (mg / dl). DMSA er nyttig bare i tilfeller der blyforgiftning allerede eksisterer og ikke er nyttig for å hindre fremtidig eksponering for bly. I tillegg kan DMSA ikke krysse blod-hjernebarrieren hos mennesker og kan derfor ikke trekke ut tungmetaller fra det sentrale nervesystemet. DMSA er det eneste stoffet godkjent for chelation terapi i USA.

2 Administrer DMSA muntlig. Dette er den mest vanlige måte å gi DMSA og doseringen er vanligvis beregnet ut fra pasientens vekt. Pasienter vanligvis tar DMSA i noen dager, og deretter avstå fra DMSA for et par dager. Denne syklusen blir vanligvis gjentatt flere ganger før behandlingen er fullført. Behandlende lege bruker resultatene av vanlige urinalyses å bestemme når man skal avslutte behandlingen.

3 Injiser DMSA direkte inn i blodbanen. Sett inn en intravenøs (IV) nål inn i pasientens arm og forberede en IV blæren til å levere en kontinuerlig tilførsel av DMSA løsning. En IV er en raskere metode for å få DMSA i blodet og er oftest brukt i tilfeller av akutt heavy-metal forgiftning.

4 Gi intramuskulær injeksjon av DMSA. Laste DMSA-løsning i en sprøyte og injisere det inn i pasientens muskelvev. Intramuskulær injeksjon er også reservert for mer alvorlige tilfeller, og er oftest brukt når heavy-metal forgiftning er konsentrert i en bestemt del av kroppen.