Hvorfor får jeg dårlig Acne når jeg har mensen?

January 17

Akne er påvirket av hormoner. En fersk undersøkelse utført av hudlege Alan Shalita, MD, antyder at nesten halvparten av alle kvinner opplever akne fakkel-ups i uken rett før mensen.

Beskrivelse

Akne er en betegnelse for plugget porer, kviser og klumper (cyster eller knuter) som vises på ansikt, hals, bryst, rygg, skuldre og overarmer. Det påvirker oftest tenåringer, med hormonelle endringer som gjør at talgkjertlene skiller ut mer av hudens naturlige olje.

hormon~~POS=TRUNC acne

Hormonell akne vanligvis begynner i tidlig 20-årene, men er mest utbredt i kvinner over 30. Akne kviser pleier å være konsentrert på nedre ansiktet, spesielt haken og kjeven linjer. Hormonell akne er vanligvis moderat, ifølge Acne.com nettstedet, og begrenset til "inflammatoriske papler og små inflammatoriske knuter og sporadiske komedoner."

årsaker

Under en kvinnes menstruasjonssyklus, nivåer av hormonet østrogen toppen i midten av syklusen og deretter avta. Etter at hun ovulates, eggstokkene begynner å produsere progesteron, et annet hormon, som stimulerer talgkjertlene og fører til fet hud - og akne. Dette er den fasen før menstruasjonen begynner.

Symptomer på Hormonelle Acne

Flere symptomer kan hjelpe en lege diagnostisere hormonell akne, inkludert akne flare-ups rett før menstruasjon, økt ansikts oiliness, overdreven hårvekst, en historie med uregelmessige menstruasjonssykluser og forhøyede androgen nivåer i blodet.

Behandling av hormonelle Acne

Behandling kan være så enkelt som å regulere kvinnens menstruasjonssyklus med p-piller. En mer kompleks behandling program kan inneholde ulike aktuell eller systemiske akne behandlinger.