Hvordan stopper jeg Kronisk røyke?

February 17

Hvordan stopper jeg Kronisk røyke?


Røyking og tobakk misbruk regnes som landets ledende forebygges helse problemet. Sigaretter, pipetobakk og sigar røyking er en viktig faktor i en rekke alvorlige helsemessige forhold, inkludert munn, lunge og hals kreft, hjerte- og karsykdommer, hjertesykdom og kronisk bronkitt. Røykeslutt sterkt reduserer sjansene for å pådra disse helseproblemer, og fordelene ved å lede et røykfritt liv oppveier velger å fortsette å røyke. Røykere som ønsker å slutte å røyke har alternativer som er tilgjengelige for å hjelpe i prosessen med opphør, herunder litteratur og råd, reseptbelagte legemidler, og profesjonell medisinsk hjelp.

Bruksanvisning

1 Snakk med legen din om de beste metodene for opphør. I tilfelle av kroniske røykere, kan standardmetoder ikke gir nok støtte, og medisiner og konsultasjon kan være berettiget. Snakker med legen din vil gi rom for en grundig diagnose av din individuelle tilstand, og den beste planen for å riktig å slutte å røyke. Reseptbelagte medisiner, for eksempel Chantix, kan hjelpe de røyker i å dempe suget etter nikotin og redusere bivirkninger fra ikke lenger røyke. Over disk alternativer finnes også, inkludert patcher og tannkjøtt.

2 Forskning slutte å røyke utdanning. Mange ressurser og verktøy er tilgjengelige for deg, fra faktaopplysninger om død og sykdom priser, til verktøy og strategier for å slutte. Finne ressurser og verktøy som fungerer best for deg vil hjelpe i din søken for å slutte å røyke. Smokefree.gov er et statlig støttet ressurs til hjelp i røykeslutt.

3 Etablere en "quit dag", og planlegge deretter for denne dagen ved å avhende alle lightere, askebeger, og enhver vare som kan minne deg om røyking. Vask alle dine klær og sengetøy, og og hvis du røyker innendørs, forberede seg til å stelle huset for å fjerne lukt igjen fra røyking. På avslutter dagen, fokuserer en time om gangen på å overleve dagen, som den første dagen uten røyking er den vanskeligste.

4 Opptatt selv med fysiske aktiviteter, fra å gå til hagearbeid, eller fokusere på en hobby som gjør at du kan tenke mer på oppgaven, snarere enn et ønske om å røyke. Skifte metodisk natur røyking med noe du liker øker dine sjanser for å lykkes.

5 Consult venner og slektninger som har sluttet å røyke, eller utfordre en venn eller slektning til å slutte å røyke med deg. Lag et støtteapparat og delta i aktiviteter sammen i stedet for å røyke. Engasjer med partneren din, og holde hverandre ansvarlige, tilby støtte.

Hint

  • Finne ressurser og grunner for å slutte som fungerer best for deg er viktig, og etablering og vedlikehold av nye rutiner på plass for røyking er oppmuntret.
  • Planlegge regelmessige helseundersøkelser med legen din for å overvåke helsen din etter røykeslutt.