Silica Gel for Wound Healing

March 25

Hvis du eller noen du bryr deg om har lidd et stort sår, vet du hvor vanskelig disse sårene kan være å helbrede. Riktig healing er ofte et spørsmål om hvor godt såret behandles og hvilke produkter som er brukt til å ta vare på skaden. Ny på den medisinske industrien, er et sår dressing laget av silikagel vist seg svært effektive som en helbredende for store sår.

Silica Gel Bandasjer

Silica gel dressinger skiller seg fra tradisjonelle bandasjer i at de bidrar til å danne en støttende matrise for dyrking av hudceller under sårhelende prosess. Til tross for at kurs, hvit og sand i utseende, tilstedeværelsen av mange porer fører til at gelen lett kan absorberes i kroppen når såret er grodd. Denne bio-reabsorbable dressing laget av silica gel fibre ble utviklet av forskere ved Fraunhofer Institute for Silikat forskning (ISC).

fordeler

Folk som vil dra mest nytte av silikon dressinger er de som lider av kroniske sår. Kroniske sår er sår som ikke leges etter noen ukers tid. De blir sett nesten utelukkende hos eldre og personer som lider av underliggende forhold, som for eksempel diabetes. Antallet mennesker som opplever kroniske sår er nesten 100 millioner hvert år.

Kroniske sår kan komme i en rekke former, men trykksår eller liggesår, brannsår og sår som involverer vevsskade er noen av de mest alvorlige. Silica gel dressinger kan være til nytte hver av disse typer sår. Bortsett fra den støttende matrise laget og evnen av bandasjen til å absorbere inn i kroppen, er en annen stor fordel som silica gel bandasjer ikke behøver å skiftes ut. Bare den ytre bandasje rundt bandasjen må byttes. Dette reduserer risikoen for forurensning ved å holde såret mot kontinuerlig eksponering for luft og forurensninger, som fører til raskere, sikrere healing som vil resultere i mindre arrdannelse.

produkter

Mens Silica gel dressinger har ennå ikke blitt tilgjengelig for offentlig kjøp og bruk, forskerne bak silikagel dressing teknologi er fortsatt på jobb. Det arbeides med å legge til antibiotika og smertestillende til garderoben for å skape ikke bare en raskere og sikrere helbredelsesprosessen, men også en mindre smertefull.

Bayer Innovation arbeider i dette området og prøver å utvikle en ny linje av produkter ved hjelp av silikagel forskning og design. Når disse produktene blir allment tilgjengelig, vil de være en stor hjelp i healing kroniske sår.