Veiledning for HLR

March 21

Hjerte-lunge-redning (HLR) kan redde et liv i en nødssituasjon som choking, hjerteinfarkt, drukning eller tap av hjerteslag. HLR øker hjerteinfarkt offerets sjanse for å overleve med 50 prosent, ifølge University of Washington School of Medicine. En person som er opplært i HLR bruker teknikker for å holde blod og oksygen strømmer gjennom offerets kropp til hjernen til akutt medisinsk hjelp kan komme og overta omsorg.

Ring for Nødhjelp

Ring for akutt medisinsk hjelp (911) umiddelbart når du innser at du kan være å gjøre HLR. Mens du ringer for akutt hjelp, vurdere området for å sikre at du og offeret er på et trygt sted. Hvis det blir skutt ned elektriske linjer eller brann i nærheten, må du kanskje flytte offeret til et sikkert sted; ellers opphold hvor du er.

ABCs of HLR

Følg ABC HLR. "A" er for luftveiene: Sørg for at den er åpen og uhindret. "B": Sjekk for å puste. "C": holde blodet sirkulerer gjennom hele kroppen.

Sjekk Airway

Sjekk offerets luftveier ved å plassere en hånd på pannen og den andre på nakken, tipper hodet litt tilbake slik at haken er i luften og luftveiene er åpne. Hvis det er en blokkering i luftveiene, bare øse det ut hvis det ikke er noen fare for å skyve det ned ytterligere.

Sjekk for å puste ved å plassere øret ved nesen og munnen. Se, lytt og føl etter pust i nesen og brystet. Hvis personen ikke puster, gjør deg klar til å starte redning puste. Hvis pasienten ikke er på et solid fundament må du flytte ham i bakken eller det vil være nesten umulig å gjøre brystkompresjoner. Hvis du har en maske for å plassere på offerets munn, plasser den på på denne tiden.

innblåsninger

Knip personens nese lukkes med en hånd. Med den andre hånden, tippe hodet bakover og åpne munnen, ved å plassere tommelen på haken og fingrene på kjeven og vippe hodet tilbake. Gjør et segl på munnen med munnen og blåse to pust inn i munnen hans. Hvert åndedrag er omtrent ett sekund lang. Mens du puster i munnen, se deres bryst for å se at det stiger forsiktig med hvert åndedrag. Etter de to innblåsninger, starte brystkompresjoner.

brystkompresjoner

Brystkompresjoner er nødvendig for å holde blodet sirkulerer når personen har sluttet å puste. Når du gjør brystkompresjoner, du gjør jobben for hjertemuskelen og pumpe blod for offeret slik at det vil sirkulere til hjernen hans. For å gjøre brystkompresjoner, plasserer hendene omtrent to inches over den nedre del av brystbenet, det ben som dekker hjertet. Plasser en hånd på toppen av den andre og holde albuene låst under kompresjoner. Sørg for at hver av kompresjoner er omtrent en og en halv til to inches dyp.

Fortsett HLR

Gjør ca 30 brystkompresjoner. Gi to innblåsninger og deretter 30 flere kompresjoner. Fortsett dette mønsteret til øyeblikkelig hjelp ankommer eller noen kan ta over.

barn HLR

For å gjøre HLR på et barn, hvis du er alene, gjøre fem sykluser av kompresjoner og innblåsninger før du ringer 911. Barn er mindre og trenger oksygen og blod til organene deres raskere. Din munn-til-munn metoden bør være mildere og du trenger bare å bruke én hånd for brystkompresjoner.