Hva er Botox laget med?

April 12

Hva er Botox laget med?


Botox er et registrert varemerke for botulinumtoksin type A, et stoff som produseres av den globale helsefirma Allergan. Botox er godkjent for behandling av 20 forhold i en rekke land rundt om i verden. Alvorlige tilstander som behandles av Botox inkluderer cervikal dystoni, belpharospasm, skjeling og alvorlig primær aksillær hyperhidrose. Stoffet blir testet i USA for behandling av kronisk migrene, post-stroke spastisitet og overaktiv blære. Den er mest kjent i USA for sin kosmetisk behandling av rynker som et alternativ til plastisk kirurgi.

Identifikasjon

Botox er laget av botulinumtoksin type A, som kommer fra Clostridium botulinum bakterien - den samme organisme som forårsaker matforgiftning kjent som botulisme.

typer

Botox er fremstilt av et renset protein av den type A-toksin, en av syv toksiner produsert av forskjellige stammer av bakterien.

Funksjon

Det amerikanske Food and Drug Administration første godkjente Botox for behandling av skjeling (også kalt "krysset øyne") i 1989.

Egenskaper

Stoffet ble godkjent av US Food and Drug Administration for kosmetisk behandling av fine linjer og andre rynker i 2002.

effekter

Neurotoxin i Botox arbeider for å redusere rynker ved å blokkere nerveimpulsene som forårsaker overdreven muskelsammentrekninger.