Kaliumjodid tips

July 7

Kaliumjodid tips


Kaliumjodid er en form for salt opprinnelig lagt til vanlig bordsalt som beskyttelse mot struma, en hevelse i skjoldbruskkjertelen forårsaket av jod-mangel. Nyere funn viser at iodized salt er også effektive i å stoppe forebygges hjerneskade og mental retardasjon. I atomalderen, har kaliumjodid fått ekstra nytten som en midlertidig beskyttelse mot enkelte typer stråling forgiftning.

Daily Health

Selv om jod er viktig for skjoldbruskkjertelen helse og hjernens utvikling, kan kroppen ikke produserer det internt. Gode ​​kilder til kost jod er derfor viktig, og mangel på tilgang kan bli katastrofale. Selv om nesten 40 prosent av verdens befolkning er fortsatt i fare for jod mangel, problemet er mye mindre vanlig i USA, der mer enn 90 prosent av folk får tilstrekkelige mengder. Likevel, hvis du er bekymret kostholdet mangler, må du bruke iodized salt og spise mat som melkeprodukter, egg og skalldyr, som også er gode jod kilder. Hvis du har andre helsemessige bekymringer som fjerner salt som et alternativ, prøv å spise mer av andre jod-rik mat.

Beskyttelse mot stråling

I tilfelle av en kjernefysisk eller radiologisk hendelse, kan det forekomme forurensning i form av radioaktivt jod, som er laget av kjerneprosesser. Radioaktivt jod kan inhaleres fra luften eller inntatt i forurenset mat eller vann, og absorberes raskt av skjoldbruskkjertelen. Kaliumjodid virker mot denne prosessen. Det er det som er kjent som en "stabil" salt av jod, mangler noen radioaktive egenskaper, og er også raskt absorbert av skjoldbruskkjertelen. Hvis tatt i rett tid, kaliumjodid i det vesentlige blokkerer radioaktivt jod fra å få tilgang skjoldbruskkjertelen, hindrer stråleskader. Beskyttelse er både ufullstendig og midlertidig, men effekten kan være livreddende i en nødssituasjon.

Både Centers for Disease Control (CDC) og Nuclear Regulatory Commission (NRC) har utarbeidet retningslinjer for riktig bruk av kaliumjodid. For det første, bordsalt, som inneholder bare spormengder av salt, er utilstrekkelig til å tilveiebringe strålingsbeskyttelse. Konsentrerte doser av kaliumjodid er nødvendig for effektive resultater og er tilgjengelig over disk på nesten alle apotek. Men du bør ikke ta kaliumjodid som en vanlig forebyggende tiltak. Det er effektivt bare for korte perioder av gangen, og tar det regelmessig eller i høye doser kan gjøre deg syk eller drepe deg. Dersom en alvorlig hendelse har funnet sted, vil beredskaps tjenestemenn utstede offentlige utlysninger kaliumjodid bruk. Med mindre du hører disse advarslene, la forsyning trygt lagret unna.

Det er også viktig å innse at selv de midlertidige fordeler kaliumjodid beskytte bare skjoldbruskkjertelen. Den kan ikke beskytte resten av kroppen din, og kan ikke reversere skjoldbruskskader etter at det har funnet sted. I tilfelle en nødsituasjon, må du følge alle riktig gitt instruks fullt beskytte din helse og velferd.

ekstra Betraktninger

Ikke alle bør ta kaliumjodid. Forhold som gjør bruken uegnet inkluderer jod allergi og visse hudsykdommer. Riktig dosering varierer for de som tåler konsentrert salt. Rådfør deg med lege eller lokale beredskaps byrå for detaljer og retningslinjer.