Hva å spise når en herpes utbrudd skjer

August 9

Herpes utbrudd kan komme når de verste tider, og noen ganger føles det som de vil aldri gå bort. Heldigvis er mye av forskningen som blir gjort om forholdet mellom kosthold og herpes. Ifølge herpes-coldsores.com, de viktigste enzymer som påvirker graden og varigheten av herpes er arginin, som utløser herpes, og lysin, som hindrer den. Forbruker en lav-arginin, er høy-lysin diett kanskje det viktigste du kan gjøre for å bekjempe en herpes utbrudd. Det er et par ekstra vitaminer og mineraler for å vurdere også.

Matvarer for å unngå

Når en herpes utbrudd oppstår, bør du gjøre ditt beste for å unngå matvarer med et høyt arginin innhold. Arginin gir hovedsakelig den mat som er nødvendig for overlevelsen av herpes virus. Høy arginine matvarer inneholder kaffe, sjokolade, nøtter, havregryn, rosiner, frø, grovbrød, brun ris, kokos og linser. Du bør også unngå å spise frukt med høyt sitronsyreinnhold, som appelsiner og grapefrukt, under et utbrudd. Generelt bør du unngå bearbeidet mat og kunstige cola.

Gode ​​Foods å spise

Lysin, på den annen side, tjener til å bekjempe herpes når et utbrudd forekommer, og bidrar til å hindre utbrudd i tillegg. Matvarer med høy lysin innhold inkluderer ost, kylling, egg, fisk, melk, poteter, biff, ølgjær, yoghurt, spirer, avokado, papaya, mango, aprikos, epler, fiken, rødbeter og lam.

Andre kosttilskudd betraktninger

Brokkoli, kål og rosenkål inneholder et stoff som kalles indol-3-carbinol (i3c) som kan være effektive i å undertrykke herpes. Grønn te er også en god ting å jobbe i kostholdet ditt, da det inneholder antivirale og antioksidantegenskaper. De fleste organiske urte grønn eller hvit te er bra. Konsumere mye spirer også, fordi spirer inneholder kraftige enzymer og vitaminer, enda mer enn selve grønnsaker selv. Prøv å konsumere frukt og grønnsaker i rå form heller enn å koke dem, som kokte grønnsaker som regel har lavere vitamin innhold. Drikking ferske grønnsaker og frukt juice kan gjøre underverker for immunforsvaret og din generelle helse. Det er også noen gode enzym og vitamintilskudd på markedet som kan hjelpe kontroll herpes. Vitamin C, B5, B6, sink og magnesium er alle gode valg.