Når til å gi Tylenol for en Fever?

March 5

Tylenol er en av de merkenavn for paracetamol. Det er en over-the-counter medisiner som brukes både som smertestillende og feber redusering. Tylenol er oftest brukt i følgende former: tabletter, kapsler og flytende. Ifølge Tylenol produsentens hjemmeside, reduserer Tylenol feber ved å hjelpe kroppen slipper overskuddsvarme.

indikasjoner

Feber er vanligvis et tegn på at kroppen kjemper av noen form for infeksjon. En feber er definert som en kroppstemperatur som stiger over normal kroppstemperatur. Gjennomsnittstemperaturen er vanligvis rundt 98,6 F. Tylenol er vanligvis ikke nødvendig med mindre temperaturen er 99 C eller høyere. Hvis feberen er 101 F hos barn eller 103 F hos voksne, bør lege konsulteres.

Tidsramme

Tylenol kan tas regelmessig for å lindre feber. Men hvis feberen vedvarer i mer enn 3 dager, eller hvis feberen intensiverer, en lege bør konsulteres.

Dosering

Ta Tylenol etter anvisningen på pakken. Doseringene varierer avhengig av alderen til den enkelte og form av produktet som brukes. Ifølge drugs.com, bør voksne ikke ta mer enn 1000mg av Tylenol på en gang, og de bør ikke ta mer enn 4000mg av Tylenol per dag. The Mayo cinic anbefaler at barn i alderen 12 år eller yngre ikke gis Tylenol mer enn 5 ganger per dag.

advarsler

Ikke drikk alkohol mens du tar Tylenol. Kombinasjonen av Tylenol og alkohol kan føre til skader på leveren over tid.