Hvordan Cook Boneless Kalvestek

May 7
Hvordan Cook Boneless Kalvestek

En benfri kalvestek er et elegant alternativ til mer vanlige hjemmelagde steker. Mest runde og ben kutt av kalvekjøtt er optimal for steking, så de er spenstig, saftig og smakfull. Kalvekjøtt er vanligvis dyrere enn andre steking kjøtt og fjærkre. Siden du tilbringer ekstra for noe annet, ikke sløse bort det ved å prøve å kutte kostnader. Kjøp kvalitet kalvekjøtt fra en god slakter. Fortell slakter kalvekjøtt er for en stek, be om sene og sølv kjøtt å bli trimmet av og be om kalvekjøtt være bundet av på 1 tomme intervaller.

Trinn 1

Ta med kalvekjøtt til romtemperatur før matlaging det ved å ta den ut av kjøleskapet en halv time til en time foran. Større kutt av kalvekjøtt trenger mer tid enn små.

trinn 2

Skyll av kalvekjøtt, ved hjelp av kaldt rennende vann i vasken før koking. Klapp hele stykke kjøtt, forsiktig, men grundig, før det er tørt.

trinn 3

Forvarm ovnen til 325 grader Fahrenheit. Coat bunnen av en ovn-sikker panne med olivenolje, raps eller annen vegetabilsk olje og varme den over middels høy varme.

Trinn 4

Dryss salt og nykvernet sort pepper på en solid plate. Trykk alle sider av kalvekjøtt på krydder. Tilsett 4 ss usaltet smør i pannen. La det smelte.

Trinn 5

Brown hele kalvekjøtt i panne over middels høy varme, som bør ta ca 5 minutter totalt. Bruk en skje til å ofte øse olje og smør over kjøttet som det brunes.

Trinn 6

Legg til eventuelle andre krydder til kalvekjøtt som du ønsker. Skyv en ovn-sikker steketermometer i midten av steken, uten å trenge ned nær pannen. Skyv pannen inn i ovnen på et senter rack. Hvis du ikke har en ovn-sikker pan, nøye flytte kalvekjøtt og pan juice i en grunn ovn skuffen før du flytter stek i ovnen.

Trinn 7

Stek en boneless kalvestek i ovnen i ca 25 til 40 minutter per pund, avhengig av hvor godt gjort du ønsker det. Gi den steke ca 25 minutter per pund for å bringe sin interne temperaturen til 145 grader Fahrenheit for en middels sjeldne stek. Stek i litt over en halv time per pund for å bringe steke interne temperaturen til 160 grader Fahrenheit for en medium stekt. Gi det nærmere 40 minutter per pund for en godt utført stek ved 170 grader Fahrenheit. Steketid varierer, som alles ovn er litt annerledes.

Trinn 8

Fjern kalvekjøtt fra ovnen ca 15 minutter før du ønsker å tjene det. La det stå i 10 minutter, løst dekket med et stykke aluminiumfolie. Kutt av og fjern slakter streng og skjær den steke i 1/2 tommers tykke porsjoner. Avslutt tallerken med noen saus du ønsker.

Du trenger

  • Tørkepapir
  • Oven-safe pan
  • Olje: oliven, raps eller annen vegetabilsk olje
  • Salt
  • Pepper
  • Tallerken
  • Usaltet smør
  • Skje
  • Oven-safe steketermometer
  • Aluminiumsfolie