The Primal Raw Diet

November 7

The Primal Raw Diet


I sin bok, "Eventyr i Diet," polfareren Vilhjalmur Stefansson forteller om sitt liv da han bodde sammen med eskimoer. Dietten at han konsumert er grunnlaget for en primal rå diett, også kjent som en paleolittisk eller Stone Age metoden for å spise. Tilhengere hevder at vekttap er ikke en faktor. I stedet er dietten en teoretisk program for bedre helse.

Identifikasjon

Vilhjalmur Stefansson hevder at «han spiste nesten utelukkende fisk og selkjøtt, i mange år, ofte rå eller gjæret, og nesten ingen grønnsaker," ifølge Dr. Bass nettside. Men hevder Paleo Diet hjemmeside som du kan spise frukt og grønnsaker, "så lenge de er paleo." Dette betyr at de må vokser vilt i naturen og ikke være et produkt av landbruksprodukter intervensjon. All mat er konsumert i rå form, blant annet kjøtt og fisk, og de bør være villfanget eller organisk.

Egenskaper

Stifter av denne dietten er magert og ubehandlet fisk og kjøtt sammen med paleolittiske, eller organiske, grønnsaker, frukt, røtter og nøtter. Akseptable oljer er de fra frukt som oliven, avokado, kokos, valnøtter og andre. Et bredt utvalg av naturlige urter og krydder er også anbefalt. Vår og kokos vann er de eneste drikke valg. Enhver type tilskudd er negative, bortsett fra muligens for vitamin D, men bare hvis Primal Rå mat dieter ikke opplever direkte solstråler veldig ofte.

betraktninger

Nesten like viktig som hva du kan spise på denne dietten er det du ikke kan konsumere. Sødme av noe slag er motløs, men rå honning, kokos palm sukker og veldig utvannet lønnesirup er tillatt i svært begrensede mengder. Paleo Diet hjemmeside sier at det er "best å få alle søtsaker ut av kostholdet ditt og komme over det." I tillegg, korn, meieriprodukter, salt og bearbeidet fett er forbudt. Endelig matvarer bør spises bare når sulten, og ikke på en tre-måltid planen.