Hvordan virker Røyking påvirker kolesterol?

May 11

Røyking er samlet effekt på kolesterol

Røyking påvirker alle deler av kroppen, med kolesterol er ikke noe unntak. Det reiser "dårlig" kolesterol i høy grad samtidig som man reduserer den "gode" kolesterolet, noe som tærer på kroppens kardiovaskulære systemet. Det setter også du i faresonen for hjerteinfarkt, hjerneslag og hjertestans fordi høyt kolesterol tresko vener og arterier. Den gode nyheten er at når du slutte å røyke, vil dårlig kolesterol nivået avtar nesten umiddelbart.

Hvordan Røyking påvirker Kolesterol

Når du røyker, senke deg din high-density lipoprotein (HDL) kolesterol, som er en dårlig ting fordi HDL er assosiert med lavt blodtrykk og lav risiko for aterosklerose (blodpropp i blodårene). Hva er verre, øker du din low-density lipoprotein (LDL) kolesterol, som i store mengder holder seg til sidene av blodårene og bidrar til åreforkalkning. Når det er artherosclerosis, kan oksygenrikt blod ikke bevege seg lett gjennom blodkarene og ta oksygen til hjertet eller hjernen. Dette fører til slutt til betydelig fysisk skade eller død.

Hvorfor slutte å røyke hjelpemidler Cholesterol Helse

Når folk avstå fra sigaretter, de føler de sunne virkningene av å slutte i løpet av minutter. Først deres HDL-nivåer øker, noe som senker LDL fordi HDL bindes til LDL og transporterer det til leveren og bort fra blodkar. I sin tur, fjerning av LDL gjør at blodet kan bevege seg jevnt gjennom blodkar og ta oksygen til de vitale organene. Disse gode effekter flytte forbausende fort - innen et år for å slutte å røyke, er det anslått at du har kuttet risikoen for hjerte- og karsykdommer med halvparten. Uten tvil, slutte å røyke er det viktigste du kan gjøre for å redusere risikoen for høyt kolesterol.