Medisinsk urt Informasjon

November 17

For hundre planter og urter har vært brukt for sine medisinske egenskaper til å behandle ulike typer sykdommer og lidelser. De fleste urter kan finnes i hager og er lett synlig og tilgjengelig. Andre urter, men kanskje ikke så vanlig og derfor ikke lett anerkjent for sine medisinske potensialer.

Aloe Vera

Aloe barbadensis eller aloe vera er en urte plante som har vist seg å være en effektiv behandling for allergier, sår og hudinfeksjoner. Det kan også brukes til å kontrollere angrep av forskjellige typer av medisinske problemer slik som astma, fedme, gingivitt, artritt og forstoppelse. Det kan også hjelpe til med muskel stammer, tarmbetennelser og mange symptomer og betingelser. Kjent som "harmonisk middel" av kinesisk og som "elixir av ungdom" av russerne, inneholder aloe vera aktive stoffer som gir terapeutiske effekter til en rekke helseproblemer.

ginkgo biloba

Ginkgo biloba er en av de mest studerte urter. Det har blitt anvendt i å lage en rekke farmasøytiske produkter på grunn av dens terapeutiske egenskaper. Dette medisinsk urt inneholder flavonoider og terpenoids --- kjemiske stoffer som kan gi terapeutiske effekter til en rekke kroppslige lidelser. Ginkgo biloba er også brukt for å forbedre blodsirkulasjonen og å forbedre konsentrasjon og hukommelse. Den kan også anvendes for behandling av tuberkulose, hudsykdommer, impotens forårsaket av antidepressiva, angina pectoralis, gonoré, vertigo, høyt blodtrykk spenning og mange andre helseproblemer. Det kan også brukes til å behandle Alzheimers sykdom.

Banan

Bananer er blant de typer urter som er mest sett og fortært av den generelle befolkningen. Men mange kan realisere de medisinske egenskapene som finnes i bananer. Bananer er rikt på fiber, folsyre, kalium, jern, karbohydrater, proteiner, sink, og vitamin C, A, B, B6 og E, så vel som serotonin. Bananer er også nyttig i behandling av arterietrykk, anemi, forstoppelse og sår. Den kan også brukes til å regulere hjerteslag, rolige nerver og for noen bekjempe effektene av røyking.

løvetann

Vitenskapelig kjent som Taraxacum officinale, har løvetann en rekke forskjellige terapeutiske anvendelser. Den kan brukes som et avføringsmiddel, snerpende, choleretic, vanndrivende, og venotonic. Den kan også brukes som en antioksidant og anticancermiddel. I tillegg kan det brukes i rensing blod urenheter, beroligende revmatiske smerter, redusere kolesterolnivået og behandling av lever dermatose. Dette medisinsk urt inneholder en høy mengde vegetal fibre samt vitamin B1, C, A og D. Den inneholder også reshines, tannin, insulin, jern, kalsium, fosfor kalium og natrium.

Jasmine

En busk som har enten hvite eller gule blomster, er jasmin mest kjent som en hovedingrediens for te. Unbeknown til mange, men dette blomstrende busk besitter også medisinske egenskaper som kan brukes som en antidepresjons og antistress agent. Den kan også brukes til å forbedre fordøyelse og som et afrodisiakum. Jasmine er også kjent for å øke blodsirkulasjonen.