Hvordan diagnostisere ECU senebetennelse

February 15

Extensor carpi ulnaris (ECU) er en liten muskel i underarmen som bidrar til å forlenge og adduktet hånden. Extension er handlingen av å trekke på baksiden av hånden nærmere til håndleddet, og adduksjon bøyer hånden utover mot pinkie finger. ECU starter på den laterale epicondyle (utenfor kanten) av albuen, og ender på undersiden av den femte finger (oversiden av pinkie). Senebetennelse av ECU er hovedsakelig forårsaket av overforbruk handlinger, for eksempel repeterende skrive hvor pinkie er ofte brukt.

Bruksanvisning

1 Still deg selv spørsmål for å hjelpe med å identifisere årsaken til problemet. Hva øker eller reduserer mengden av smerte? Med ECU senebetennelse, vil smertene øke med aktiv bevegelse --- utvide og adducting hånden --- og passiv strekking av muskler. Dessuten er det en historie om overdrive eller skade med hånden eller håndleddet?

2 Se etter noe som ikke stemmer overens med un-skadet hånd, som hevelse, rødhet eller misdannelse. Med ECU senebetennelse, kan noen svelling sees i håndleddet eller på baksiden av hånden, eller det kan være ingen i det hele tatt. Legg merke til om du bruker den skadde hånden annerledes enn den uskadde hånden, da dette kan være et resultat eller eventuelt årsaken til annen skade.

3 Bruk fingrene på ikke-skadde hånd til å trykke langs lengden på muskelen, som starter på ytterkanten av albuen, og fortsetter ned i håndleddet og slutter på baksiden av pinkie finger. Pasienter med ECU senebetennelse vanligvis rapporterer økt smerte når du trykker på senen selv. Du kan også føle noen "knaser" eller hevelse når denne testen utføres. Begge disse symptomene er konsistente med ECU senebetennelse.

For å finne den muskel og sene, utvide bare din pinkie finger mens du holder de andre fingrene og håndledd fortsatt. Plasser fingrene på den andre hånden forsiktig på toppen av den skadde hånden håndleddet (nær utenfor kanten, omtrent på linje med pinkie) og gjentatte ganger forlenge pinkie finger; du skal føle senen beveger seg litt under fingrene dine.

4 For å teste ECU muskel spesifikt, plasserer hånden flaten siden ned på et bord eller skrivebord, med hånden utenfor kanten. Hold håndleddet rett og foreta en løs knyttneve med alle fingrene, men strekker seg bare pinkie. Bruke uskadet hånd, press forsiktig på pinkie like bortenfor der fingeren kobles til hånden. Prøv å motstå denne bevegelsen med pinkie av den skadde hånden. Dersom det er smerte med denne testen, er det sannsynlig at ECU er involvert.

5 Den hånd styres av et stort antall muskler som ligger nær hverandre, og det er vanskelig for dem uten medisinsk erfaring --- og noen ganger også for de med erfaring --- til riktig diagnose skader på håndleddet eller hånden. Disse testene er utformet bare for å hjelpe deg hvis du har mistanke om en senebetennelse skade til denne muskelen. Hvis smertene er alvorlig eller er ledsaget av et tap av funksjon eller misdannelse, se en lege for behandling.

Hint

  • Generelle tegn og symptomer på senebetennelse er smerter som kan være konstant og verkende eller skarp og knivstikking, hevelse, crepitus (dette er "knaser" som kan noen ganger bli følt når muskelen brukes), og muskelsvakhet på grunn av smerter.
  • Det er mulig å foreta en skade verre ved å forsøke å aktivt å teste musklene som er involvert.
  • Hvis det er en muskel brudd, en rift i senen eller skade på kappen som dekker sene blir de testene som er nevnt her ikke anbefalt.
  • Som alltid, hvis du har mistanke om en skade er det beste løpet av handlingen er å se en lege.