Hva er pancreatin brukes til?

December 15

Pancreatin, som også selges under merkenavnene inkludert Creon og Pancote, er et stoff foreskrevet for personer med lidelser i bukspyttkjertelen. Stoffet blir brukt til å hjelpe fordøyelsen, ifølge Mayo Clinic. Pancreatin inneholder enzymer for å fordøye proteiner, stivelse og fett.

Bruker

Pancreatin er foreskrevet for tilstander som forårsaker bukspyttkjertelen til å ikke produsere nok fordøyelsesenzymer, ifølge Drugs.com. Disse forholdene omfatter cystisk fibrose, betennelse i bukspyttkjertelen og kreft i bukspyttkjertelen.

Hvordan ta

Pancreatin bør tas som en lege anbefaler. Ellers vil en pasient overfor en høyere risiko for bivirkninger.
Vanligvis leger anbefaler at pancreatin tas sammen med mat. Ofte er folk med bukspyttkjertelen lidelser beskjed om å følge en spesiell diett.
Pasienter som tar pancreatin i tablettform bør svelge tabletten raskt, ellers kan det irritere munnen.

Bivirkninger

Potensielle bivirkninger fra pankreatin i høye doser er diaré, intestinal blokkering, kvalme og magesmerter. I svært høye doser, kan pankreatin er bivirkningene inkluderer blodig urin, leddsmerter og hevelse i føttene eller leggene.
Når det tas i tablettform, kan pankreatin irritere munn.
Når tatt i pulverform, hvis pankreatin et uhell inhalert det kan føre til en tett nese, tetthet i brystet og pustevansker.
I sjeldne tilfeller kan pankreatin føre til utslett eller elveblest.
Pasienter bør kontakte lege dersom de opplever noen av disse bivirkningene.

Allergisk reaksjon

En allergisk reaksjon på pankreatin kan forårsake anafylaksi, ifølge Mayo Clinic. Anafylaksi er potensielt livstruende. Dens symptomer inkluderer kløe, elveblest, pustevansker, heshet, problemer med å svelge, og hevelse i hender, ansikt og munn.

Merker

Solvay Pharmaceuticals fra Belgia produserer pankreatin under merkenavnet Creon. Selskapet hevder å være den største produsenten av pankreas enzymer.
Axcan Pharma, basert i Canada, gjør merker av pankreatin kalt Ultrase og Ultrase MT. Ultrase er formulert for å være effektiv ved lavere doser enn andre fordøyelsesenzymer narkotika, ifølge selskapet. Ultrase MT er formulert for tiden utgivelse.