Hvordan Diet for kolitt

April 28

Hvordan Diet for kolitt


En diett for kolitt er viktig hvis du har blitt diagnostisert med kronisk kolitt eller noen form for kolitt for den saks skyld. Hva du spiser er viktig for å holde sykdommen i remisjon. Bedre ennå, hvis du gjør din due diligence og gjøre alt du skal kolitt symptomer vil forsvinne.

Bruksanvisning

1 Den forvirrende ting om en diett for kolitt er at det kan endre seg fra tid til annen etter å blusse ups. Men hvis du holder en dagbok over alt du spiser, slik at du kan spore triggere du kan unngå kolitt angrep helt. Dette er veien å gå, fordi angrepene kan være alvorlig nok til å sette liv i fare.

Kolitt er en inflammatorisk tarmsykdom som kan være vanskelig å leve med hvis du ikke holder seg til riktig kosthold og livsstil. En kolitt angrep består av magesmerter, kramper, diaré, blod og puss i avføringen, feber og dehydrering. Kolitt ignorert kan føre til mer alvorlige sykdommer som tykktarmskreft.

2 Som du kan se denne sykdommen er ikke å bli lekt med eller ignorert. Det vil si, med mindre du ikke plasserer mye verdi på livet ditt. For nå, la oss nevne noen vanlige utløsere av kolitt bluss ups. Noen av de verste er popcorn, krydret mat, stekt mat, nøtter, sukker, meieriprodukter, hvete og syrlig frukt.

En diett for kolitt når du er i remisjon vil bestå av frukt som epler, pærer, bananer og papaya (ingen skins). Enkelte melkeprodukter som yoghurt, milde oster og kjernemelk. Ris og dampede grønnsaker er bra, men unngå rå grønnsaker. Spis magert kjøtt og fisk (ingen skins) og ingen høye fet mat samt noen midler som alkohol eller koffein.

3 Det finnes ingen standard diett for kolitt det virkelig er forskjellig i hver person dette er grunnen til at en matdagbok er avgjørende. Også må du endre hvordan du spiser og spise flere små måltider om dagen i stedet for tre større funn samt sunn snacks i mellom. Tålmodighet er nødvendig som det vil være prøving og feiling i begynnelsen.

Men sammen med dietten er det andre ting du kan gjøre for å lette symptomer på kolitt som stressreduksjon og trening. Dette er fordi kroppen trenger for å holde seg så friske som mulig, siden kolitt lider vanligvis har unormale immunforsvar og deres helse kan forverres raskt.

4 En diett for kolitt kan være komplisert og krever tett oppfølging for å være sunn og symptomfrie. Når du kombinerer en sunn livsstil med kosthold, mosjon, riktig hvile og avslapning da vil du gjøre fremskritt.

Mange mennesker trenger medisiner for å kontrollere symptomer på kolitt i hvert fall for en stund. Men det er mye sunnere å styre den med en god sunt kosthold og livsstil som nevnt ovenfor. Den eneste komplette kur for kolitt er kirurgi, men du klarer det med hell og holde den i remisjon.