Allergi mot storfe

March 23

Allergi mot storfe


Allergi mot husdyr som hunder og katter blir ofte diskutert, men de er ikke de eneste dyr allergier for mennesker. Storfe allergi kan være et stort problem, både for bønder og for byfolk utsettes for allergener gjennom kjøtt og melk. En allergi mot storfe kan forårsake astma, eksem og andre problemer hos voksne og barn, men kan behandles ved hjelp av relativt enkle teknikker.

symptomer

Ifølge IAOEH, bønder med storfe allergi har ofte astmasymptomer, rennende nese og nysing (rhinitt) eller begge deler. Ifølge doktor håndboken, kan barn i urbane områder utvikle hud-relaterte allergiske symptomer (atopisk dermatitt) fra eksponering for kumelk. Når testet, disse barna er også vanligvis allergisk mot ku hår og dander.

Funksjon

Personer som lider av storfe allergi er faktisk allergisk mot bestemte proteiner utskilt i spyttet, urin og i huden kjertler. Disse proteinene bli knyttet til buskapen sin dander og hår, og kan også spres via melk. Proteiner er unike for hver art og kan være forskjellig fra en kvegrase til den neste. Dette betyr at noen allergisk mot storfe vil ikke nødvendigvis være allergisk mot geiter. Dessverre, noen med allergi har en høyere sjanse for å utvikle allergi mot nye dyr.

Tidsramme

Storfe allergi kan utvikle seg til enhver alder. Legens guide rapporterer en hendelse av en 10 måneder gamle barn med allergisk dermatitt fra kumelk, men mange bønder gå år eller tiår uten å vise symptomer. Dette er fordi allergi ikke kan vises før en person er blitt altfor følsomme for storfe proteiner. Storfe allergi kan komme plutselig, eller de kan starte så milde symptomer og blir verre med årene.

betraktninger

Noen mennesker med storfe allergi kan ikke teste positivt for disse allergi når den ble testet ved hjelp av standard metoder (serologiske). Hvis du mistenker at du har en storfe allergi, men har testet negativt ved bruk av denne type test, kan det være lurt å be om en immunoblotting test. Ifølge IAOEH, bønder som viste ikke resultatene på en serologisk test viste tydelige reaksjoner på immunoblottingforsøk tester. Du kan trenge mer enn en test for å finne ditt spesifikke allergi.

Forebygging / løsning

Behandling for storfe allergier avhenger av situasjonen. Hos barn uten eksponering for faktiske storfe, kan fjerne kumelk fra kostholdet være nok til å redusere symptomene. Bønder med storfe allergi må bære spesielle klær når du arbeider med storfe og vaske hendene ofte. Noen bønder bruker også åndedrettsvern for å hindre innånding av dander. Legen kan også foreskrive antihistimines og andre anti-allergi medisiner for å redusere symptomene.