Medisinsk Bruker for Extra Virgin Olive Oil

September 26

Medisinsk Bruker for Extra Virgin Olive Oil


Extra virgin olivenolje er hentet fra den første presse av oliven. Olivenolje, spesielt extra virgin variasjon, er en stor del av Middelhavet diett, som er knyttet til god helse og lang levetid. Det er kjente medisinske bruksområder for extra virgin olivenolje. For noen av disse, kan du erstatte vanlig olivenolje, men ekstra virgin er av høyere kvalitet og kan være mer effektive.

kolesterol

Extra virgin olivenolje er full av enumettet fett og polyphenol antioksidanter. Disse fett og antioksidanter kan redusere mengden av low-density lipoprotein (LDL) kolesterol i blodet. LDL-kolesterol er en skadelig kolesterol som kan føre til hjertesykdom. Ifølge US Food and Drug Administration (FDA), forbruker to spiseskjeer med extra virgin olivenolje hver dag kan redusere sjansene for å utvikle koronar hjertesykdom.

Alzheimers sykdom

Extra virgin olivenolje inneholder oleocanthal, som er et naturlig forekommende stoff som kan beskytte hjerneceller. En studie utført av Dr. Jason Pitt, Northwestern University, fant at nerveceller eksponert for oleocanthal hentet fra olivenolje ble beskyttet mot nervegifter som er ansvarlige for hjerneskade og Alzheimers sykdom. Leger og forskere kan forsøke å utnytte dette legemidlet tilhører extra virgin olivenolje til å lage effektive nye medisiner for å behandle Alzheimers.

Ear Wax

Du kan bruke extra virgin olivenolje for å myke opp og fjerne overflødig ørevoks. The University of Nottingham Health Service anbefaler å bruke olivenolje som et alternativ behandling hvis ørene er blokkert av ørevoks. Sett noen dråper extra virgin olivenolje i den blokkerte øret to til fire ganger om dagen i to uker. Dette bør mykne og fjerne voks.

Burns

Du kan bruke extra virgin olivenolje til å berolige mindre brannskader. Hold det forbrente området under kaldt vann i fem til ti minutter. Etter dette, gjelder olivenolje til såret. Oljen vil berolige den brenne og beskytte den mot videre smitte. Putting extra virgin olivenolje på brenne kan også hjelpe brenne leges raskere. Hvis det brenner ser alvorlig og huden er mer enn bare rød, men bør du oppsøke lege.