Liste over matvarer som inneholder vitaminer

September 12

Mange tror at å ta vitamintilskudd er tilstrekkelig for å få sin daglige anbefalte mengden. Men for optimale ytelser, vitaminer bør hovedsakelig komme fra matvarer som du spiser hver dag. Det er mange matvarer som kan passe inn i enhver diett diett som ikke bare er sunt for deg, men gir deg alle vitaminer som du trenger.

vitamin A

Vitamin A er en nødvendig vitamin som brukes av legemet av mange grunner, blant annet bedre nattsyn, sunnere hud, et forbedret immunsystem og for å hjelpe til med riktig fordøyelse. Vitamin A finnes i økologiske egg og smør, tran, lever, mozzarella ost og spinat. Andre grønnsaker som inneholder vitamin A er søtpoteter, gulrøtter og brønnkarse.

Vitamin C

Vitamin C er et viktig vitamin som er nødvendig for sterke ben, sener og blodårer. Vitamin C beskytter også nervesystemet. Mange frukt og grønnsaker inneholder vitamin C. Den mest allment anerkjent en er appelsiner. Andre matvarer som inneholder dette vitaminet er jordbær, kål, tomater, rød paprika, sitroner, asparges, selleri og moreller.

vitamin D

Vitamin D er best kjent for sin rolle i å holde skjelettet og tennene sterke. Dette vitamin hjelper også forebygge høyt blodtrykk og holder immunforsvaret sunt. Vitamin D finnes i tran, sardiner, eggeplommer, melk, tunfisk og sveitserost.

Folsyre

Gravide kvinner trenger folsyre eller folat, mer enn andre mennesker, fordi folat er et viktig vitamin for den nevrologiske utviklingen av fosteret. Folsyre kan også bidra til å regulere søvnsyklus ved å hjelpe til å produsere signalstoffer som tar vare på den delen av kroppen. Folsyre kan finnes i mange grønnsaker, for eksempel rødbeter, brokkoli, asparges og romanosalat. Appelsiner inneholder også folsyre, som gjør kikerter, spinat og rødbeter.

vitamin K

Vitamin K er nødvendig for den beste mineralisering av ben og for å hjelpe den blodpropp på riktig måte. Mange matvarer inneholder vitamin K, som spinat, bladsalat, persille, erter, okra, surkål, brokkoli og brønnkarse.

Vitamin B1-Tiamin

Vitamin B1 er viktig for hukommelse og for energi. Matvarer som bærer en overflod av vitamin B1 er brun ris, blomkål, rå pekannøtter og paranøtter, rosenkål, mais, gjær og villaks.