Hvordan øke immunitet med vitamin D

November 14

Som et barn du sannsynligvis drakk mye melk og i tillegg til melk barter, ble du også gi kroppen din med vitamin D og kalsium. Vitamin D har vært kjent for å bidra til å styrke bein og tenner. Noen kan bli overrasket over å vite at det har også mange andre helsefordeler.

Bruksanvisning

1 Finn ut tolerabelt inntaksnivå av vitamin D for din aldersgruppe. Selv om en overdose av vitamin D er ikke sannsynlig, kan giftige nivåer av vitamin D føre til kalsium nivåer til unormalt øke, noe som kan resultere i forkalkning av organer, bein tap, hjertesykdom og nyrestein. For spedbarn opp til et år gammel, 25 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D. For barn over et år gamle og voksne, 50 mcg per dag er et tolerabelt nivå av vitamin D.

2 Ta den anbefalte eller tolerabelt nivå av vitamin D per dag. Du kan få vitamin D fra matvarer som melk, egg, fisk som laks og sardiner, tran, eller du kan ta det i pilleform. Du kan også få vitamin D fra sollys ultrafiolette (UV) stråler.

3 Har nivået av vitamin D i blodet testet under årlige fysiske sjekk opp. Dette er spesielt viktig hvis du har planer om å forbruke mer at tålelig nivå av vitamin D, eller hvis du er bekymret for at du ikke får nok vitamin D. Resultatene vil gi deg beskjed om vitamin D-nivåene er lave eller høye og hva risiko er forbundet med noen av disse ytterpunktene. Ikke å ha nok vitamin D eller ha for mye vitamin D kan både føre til at du helseproblemer.

4 Overvåk helse og merke noen forbedringer etter at du begynner å konsumere den anbefalte mengden av vitamin D. Hvis tatt i anbefalte doser vitamin D kan bidra til å regulere blodtrykket, forebygge eller beskytte mot visse sykdommer som type 2-diabetes og nedgang risikoen for å utvikle visse autoimmune sykdommer så som lupus, osteoporose, reumatoid artritt, visse typer kreft og multippel sklerose.

5 Vær oppmerksom på eventuelle medisiner du tar mens du tar vitamin D. Noen legemidler kan redusere effekten av vitamin D ved å ikke tillate nok til å bli absorbert i tarmen. Snakk med legen din om mulige medisiner eller interaksjoner med vitamin D.

6 Ta vitamin D i kombinasjon med andre vitaminer og mineraler. Mange vitaminer fungerer godt sammen og kroppen din trenger mer enn én type vitamin for å holde seg frisk og fungere skikkelig. Tar en multivitamin én gang daglig kan bidra til å sikre at alle dine vitamin behov blir møtt.