McKenzie øvelser for Low Back Pain

March 11

McKenzie øvelser for Low Back Pain


McKenzie øvelser er en rekke terapeutiske bevegelser som er utformet for å lindre smerter i ekstremiteter og nedre del av ryggen. Metoden ble opprettet i New Zealand i 1960 av fysioterapeut Robin McKenzie. Noen av trekkene er utformet for å begynne med direkte smerte bort fra ekstremitetene og inn på baksiden. Sentralisering smerte på denne måten antakelig gjør at den kan behandles mer effektivt. Målet er å identifisere og behandle kilden til problemet snarere enn bare symptomene.

Bruker

McKenzie metoden er noen ganger foreskrevet for personer som opplever kroniske korsryggsmerter. Den brukes til å forbedre kroppsholdning, funksjon og mobilitet. Denne type behandling er utformet for å minimalisere behovet for gjentatte kliniske besøk. I stedet for å motta gjentatte behandlinger på kontoret, kan en pasient bli undervist i selvadministrert terapi over en kort periode. Da ryggraden forlengelse øvelser som kan gjøres hjemme hver dag for å gi løpende lindring for smerter i korsryggen.

Assessment

Pasienter som har korsryggsmerter får en fysisk undersøkelse før McKenzie-metoden er foreskrevet. En full medisinsk historie er også tatt for å utelukke ikke-mekanisk årsaker til smertene. Tilstander som leddgikt eller et beinbrudd ville gjøre det utilrådelig å velge en treningsform for behandling.

Deretter blir den enkeltes hele spekteret av bevegelse vurdert. Graden av smerte i hver stilling, og med hver bevegelse er dokumentert. Denne informasjonen brukes til å velge den presise øvelser som skal brukes til å redusere smerter i korsryggen.

Trenings Therapies

Det er tre grunnleggende kategorier av terapi i McKenzie metoden. Hvert sett av oppgaver er knyttet til en annen syndrom. Den første er rettet mot ryggsmerter lavere forårsaket av dårlig holdning. Omskolering pasienten til å stoppe slouching er et hovedmål for Postural syndrom øvelser. Dysfunksjonelle syndrom kjennetegnes av begrenset mobilitet og mangel på fleksibilitet. Lett, vedvarende strekker brukes til å behandle denne tilstand.
Til slutt er det sinnsforvirring Syndrome. Denne tilstanden forekommer ofte som lumbale smerter forårsaket av bestemte bevegelser. Det beslektede treningsterapi fokuserer på kroppsbevissthet og omskolering av muskelgrupper og sener. Hver pasientens behandlingsplan og sett av øvelser er helt personlig for å løse sine spesifikke symptomer.

Trenings Eksempler

Selve øvelsene er veldig enkel. De omfatter trekk som står eller sitter og samtidig opprettholde god holdning. Bøye fra livet til berører gulvet fra sittende eller stående stilling kan også bli foreslått. Liggende på gulvet med ansiktet ned og gradvis heve overkroppen opp fra gulvet i en "sirkus segl" posisjon er en annen vanlig mosjon. Liggende med forsiden opp med knærne bøyd og føttene flatt på gulvet eller tegning knærne i brystet er andre varianter. Avslappende ryggraden i stedet for å holde den spent i løpet av disse bevegelsene er kritisk.

utøvere

Det er trente utøvere av McKenzie terapi i rundt 30 land over hele verden. Selv om mange fysioterapeuter har noen kjennskap til disse øvelsene, er ikke alle faktisk sertifisert til å diagnostisere og behandle pasienter med denne metoden. Opplæringen tar omtrent 100 timer og dekker fem kurs.
Fordi øvelsene foreskrevet må være basert på en nøyaktig vurdering, å finne en utøver som er akkreditert er viktig. Hvis feil løpet av behandlingen er foreskrevet, kan det ha noen effekt. I noen tilfeller kan det faktisk forverres i korsryggen.