Typer Dermatitis

January 20

Dermatitt er definert som en betennelse i huden. Dermatitt kan være bare en irritasjon for den personen som lider av det, eller det kan være svært smertefullt og begrense mobilitet. Det er mange ulike årsaker, inkludert genetikk og allergiske reaksjoner. Behandlingene varierer fra å bruke fuktighetskrem for å bruke reseptbelagte kremer fra din lege eller hudlege eller dekke det berørte området for å tillate det å helbrede.

Atopisk dermatitt

Personer med denne typen eksem har vanligvis symptomer i lengre perioder av gangen. Den rammer som regel de som har familie historie av allergier. Huden blir tørrere enn normalt med mulige sprekker, skjellete, misfargede og kløende områder.

seboreisk eksem

Denne typen eksem forekommer i områder der du har de talgkjertlene, som rundt øynene, hodebunnen og neseparti. Symptomene inkluderer fet, skjellende, rød hud og flassing områder av huden.

stasis dermatitt

Stasis dermatitt påvirker vanligvis bena. Det kan gjøre leggene hovne opp, og huden på bena vil bli rød eller brun samt tykk og kløende.

Asteatotic Dermatitis

Hvis du lider av Asteatotic dermatitt, vil du oppleve veldig tørr hud som kan påvirke områder over hele kroppen.

eksem

Denne type eksem er forårsaket av overdreven skrape. Huden blir rå og rød.

Contact Dermatitis

Hvis huden kommer i kontakt med irriterende kjemikalier, kan kjemikaliene forårsake kontakteksem. Du kan ha kløende hud som vises røde og blemmer eller åpne sår kan utvikle.