Hvordan bekjempe angstanfall

March 20

Angstanfall, ofte kalt panikkanfall, påvirke om lag 6 millioner voksne i USA, ifølge National Institute of Mental Health. Når du har en angst angrep, kan du føle deg helt panikk og frykt for at du mister kontrollen. Det er ikke uvanlig å oppleve hjertebank og å føle som om du kan passere ut. Du kan bidra til å bekjempe dette problemet ved kontrollerende dine følelser og ved å redusere stressnivået.

Bruksanvisning

1 Lær pusteteknikker. Det er vanlig å hyperventilere, eller puste veldig raskt, når du har en angst angrep. Når hyperventilering starter, kan det føre til andre symptomer, som tetthet i brystet og svimmelhet. Tar lange, dype åndedrag når du først begynner å føle engstelig eller panikk kan hjelpe deg å kontrollere pusten din, og kanskje til og med forhindre et angrep.

2 Hold deg unna koffein og sigaretter. Hvis du allerede er utsatt for panikkanfall, kan koffein og nikotin faktisk utløse nye angrep fordi disse stoffene stimulerer nervesystemet. Den ikke-døsig type kalde medisiner kan ha samme effekt.

3 Bruk avslapping teknikker, for eksempel meditasjon, muskelavslapning og yoga. Praktisere disse teknikkene kan bidra til å forbedre kroppens velvære svar, og kan bidra til å redusere angst nivå hvis du bruker dem når du begynner å føle stresset.

4 Planlegg en tid til å bekymre. Sett av tid hver dag til å bekymre seg i 30 minutter. I løpet av denne tiden, tenk om problemene dine og hva du kan gjøre for å løse dem. På slutten av 30 minutter, løse for å skrinlegge din bekymring frem til neste dags økt.

5 Få en tilstrekkelig mengde søvn og trening. Mangel på søvn og trening kan bidra til engstelige følelser. Trening frigjør endorfiner, stoffer som produseres i hjernen som har en tendens til å forbedre humøret og følelse av velvære.

6 Visualiser deg selv lykkes konfrontere din frykt. Din visualisering av et vellykket resultat kan hjelpe deg til å føle mindre stresset når du blir møtt med den virkelige situasjonen.

7 Gå til en psykolog eller psykiater om selvhjelpsteknikker ikke hjelper. Disse psykisk helsepersonell kan foreslå strategier for å hjelpe deg å takle angst og redusere hyppigheten av angrepene. En psykiater kan også foreskrive medisiner for å hjelpe deg å kontrollere din angst angrep.

Hint

  • Forstå dine triggere og utvikle strategier for å minimere stress nivå når de utsettes for disse stressfaktorer. Hvis du begynner å få panikk når du er sent for en viktig hendelse, bestemme at du ikke vil bli sent lenger. Begynne å bli klar en time før du vanligvis gjør.
  • Ikke bruk alkohol eller ulovlige rusmidler hvis du lider av angstanfall. Disse stoffene kan gjøre problemet verre og kan spore noen fremgang du har gjort i å lære å kontrollere din angst.