Hyperbar behandling for slagpasienter

August 15

Hyperbar behandling for slagpasienter innebærer å legge inn en trykkkammer og puste rent oksygen i håp om å forbedre eller utvinne fra slag skader. Styrende medisinske myndigheter nå rabatt effektiviteten av hyperbar oksygenbehandling (HBOT) for denne tilstanden.

Funksjon

Fremgangsmåten, puste 100 prosent oksygen ved et høyere trykk enn normalt lufttrykk, tvinger ekstra oksygen inn i blodet gjennom plasma, en del av blodet som normalt ikke bære oksygen.

Betydning

HBOT arbeider for å redusere hevelse på hjernen og stimulere veksten av nye hjerneceller, teoretisk forbedre tale, hukommelse, kognitive ferdigheter og andre områder som har blitt skadet av slag.

Tidsramme

Hyperbar behandling kan være tidkrevende. "Vi vanligvis behandler hver person 1-2 ganger om dagen for en time hver behandling, for totalt 40 behandlinger," sier Dr. Ted Cole of Cincinnati Hyperbarics. "Før ytterligere behandlinger kan gis, pasienten må vente i minst 4-6 uker. Deretter kan bli gitt et annet sett av 40 behandlinger."

Forskning

Mange leger føler at utilstrekkelig forskning finnes for å bevise effekten av HBOT for hjerneslag utvinning. "Det finnes ingen bevis på at hyperbar oksygenbehandling bedrer utfallet av hjerneslag," sier Dr. Jerry W. Swanson, en nevrolog med Mayo Clinic.

betraktninger

HBOT for hjerneslag anses som "off-label", som betyr at den undersjøiske og Hyperbaric Medical Society, den styrende myndighet for hyperbar behandling, har ikke offisielt godkjent HBOT som en effektiv behandling for hjerneslag.