Recovery Fra Abdominal aortaaneurisme

April 23

Abdominale aorta aneurismer, kalt AAA, er den vanligste typen av aneurismer. En abdominal aorta aneurisme oppstår når store blodårer som leverer blod til bena, bekken og mageområdet blir utvidet med en bule som ballonger utover. Behandlingen og gjenvinningsprosess for en abdominal aorta aneurisme vil avhenge av størrelsen og symptomer på aneurismen.

typer

Abdominal aortaaneurisme er klassifisert som enten små, blir mindre enn 5 cm eller store blir større enn 5 cm. De fleste AAA-er har ingen symptomer. En lege kan oppdage AAA på en fysisk eksamen, presentere som en masse eller klump i magen som pulserer med din hjerterytme. Hvis AAA er mindre enn 5 cm, kan kirurgisk reparasjon bli utsatt. Den lille AAA vil bli overvåket nøye og en ultralyd av aneurisme vil bli gjort omtrent hver sjette måned for å overvåke størrelsen. Hvis størrelsen strekker seg over 5 cm, bør reparasjon av aneurismen utføres. Den type reparasjon gjort vil direkte påvirke din utvinning perioden.

Åpne Abdominal Repair

Åpne abdominal aortaaneurisme reparasjon er gjort i en operasjonsstue under narkose. Du vil enten bli liggende på ryggen eller høyre side. Kirurgen vil gjøre en 5-6 tommers snitt i magen til å reparere aneurisme ved å erstatte den med en stofftype pode materiale. Åpen kirurgi er ofte gjort i et nødstilfelle når det er blødning fra aneurisme. Denne operasjonen er også gjort hvis aneurisme er ca 2 inches i størrelse, eller vokser raskt.

Recovery fra en åpen abdominal aneurisme reparasjon vil inkludere et sykehusopphold på fem til ti dager. De første dagene av sykehusoppholdet vil være i intensivavdeling. Du kan være på en ventilator for den første dagen etter operasjonen. Du vil få medisin for å tynne blodet og et rør vil bli plassert gjennom nesen til magen for å hjelpe drenere væske for de første dagene etter operasjonen. Du vil da bli oppmuntret til å først sitte på kanten av sengen, og deretter begynne å gå. Smertestillende medikamenter vil være nødvendig. En abdominal aortaaneurisme reparasjon tar omtrent to til tre måneder for deg å fullt igjen fra.

endovaskulær Surgery

Endovaskulær kirurgi er mindre invasiv enn åpen abdominal reparasjon. Under endovaskulær kirurgi en syntetisk pode er festet til enden av et kateter som passerer gjennom en arterie i benet. Transplantatet ekspanderes når den er i den svekkede del av aorta. Denne fremgangsmåten vil stoppe blodtilførselen til aneurismen.

Recovery tid for endovaskulær kirurgi reparasjon av en abdominal aortaaneurisme er kortere enn åpen reparasjon, grunnet ingen abdominal kirurgiske innsnitt, ingen narkose i de fleste tilfeller, og mindre smerter. Imidlertid er denne prosedyren ny og ingen langtidsstudier er utført. Hvis du har en levetid på 20 år eller mer, er åpen abdominal reparasjon anbefalt i de fleste tilfeller.