Tale Mål for verbalise

September 14

Tale Mål for verbalise


Afasi, eller manglende evne til å snakke og kommunisere, forekommer i to former, noen ganger samtidig. Ekspressiv afasi er problemer med å danne og snakke ord mens mottakelig afasi er begrenset evne til å forstå ordene som er skrevet og talt. Tale språk patologer er opplært i taleforstyrrelser og spesialister i terapi for å behandle taleforstyrrelser. Logopeder bruker en rekke teknikker, øvelser og aktiviteter for å lette tale restitusjon etter sykdom eller skade som hjerneslag, hjernesvulst eller en forverring av Parkinsons sykdom.

Øvelser

Mange forhold kan føre til nedsatt evne til å lede og koordinere muntlige og ansiktsmusklene, som resulterer i sløret og uforståelig tale. Logopeder lære en rekke tale muskel øvelser, for eksempel berøre tungen på taket av munnen, pursing leppene eller lage en "klukk" lyd. Som musklene styrke og koordinasjon forbedres, evnen til å korrekt danne ord forbedrer også.

Breath Support

Passende pust kontroll er viktig å verbalization og påvirker volumet av talen. Etter et hjerneslag eller annen hjerneskade eller etter intubering, kan vilje pusting er redusert styrke. Denne dårlige ånde kontrollen resulterer i svakt talte ord eller bare ett ord av en setning være hørbar. Tar flere åndedrag mens du snakker en setning forbedrer talevolum.

Word Selection

Word utvalget kan være en vanskelig tale hinder å overvinne for de fleste pasienter. Forskjellige former eksisterer, inkludert manglende evne til å velge en hvilken som helst ord eller valg av feil ord. Logopeder rehabilitere ordet valg ved å ha pasienter identifisere objekter i bilder og fremgang til å hjelpe velge det rette ordet for å fullføre en setning. Med ordet utvalg forbedring, terapeuter så lærer pasientene hvordan å danne fullstendige setninger og formidle tanker effektivt.

funksjonell verbalise

Når mekanikerne av talefeil er forbedret, logopeder fremme fokus for behandling for funksjonell verbalization, adressering grammatikk, semantikk og sosial kommunikasjon. Terapeuter kan vurdere og behandle samtidige problemstillinger som hukommelse, leseferdigheter og enkel erkjennelse som identifiserer nåværende dato og sted. Sosial kommunikasjon er i sluttfasen av tale terapi for verbalization, med terapeuter utfører spontan, sosial kommunikasjon med pasienter og tilrettelegging for effektiv sosial verbalization.