Hvordan unngå feilmedisinering

May 12

Hvordan unngå feilmedisinering


Feilmedisinering kan forårsake uønskede reaksjoner eller død. Leger og farmasøyter bære noe ansvar for noen av disse feilene, men mange er på grunn av forbruker feil. The Center for Drug Evaluation and Research, etablert av Food and Drug Administration, anmeldelser, vurderer og analyserer medisinen feilrapporter i håp om å få en bedre forståelse av årsakene til og løsningene for å unngå feilmedisinering i fremtiden.

Bruksanvisning

1 Oppretthold en liste over alle medisiner du tar, den datoen du startet dem, dosering og årsaken foreskrevet og apoteket hvor du fikk dem fylt. Sett denne listen i lommeboken og holde den up-to-date. Hvis du må gå til sykehuset eller til en annen lege, vil du ha en liste hendig og vil være mindre sannsynlig å gjøre feil som prøver å huske dem.

2 Hold alle medisiner i sine originalemballasje og lese instruksjonene hver gang du tar en dose. Ikke bli selvtilfreds, selv om du har tatt et medikament for en stund.

3 Bli kvitt medisiner som er gått ut på dato. Skyll dem ned i toalettet og kaste flasken i søpla. Etter utløp, kan noen medisiner være mindre effektive eller muligens giftige.

4 Fyll flytende ved hjelp av måleenheten som fulgte med medisiner eller spørre på apoteket for en. Regelmessige spiseskjeer og ts er ikke nøyaktige målinger for en nøyaktig flytende dose, og ved hjelp av dem kan resultere i en feilmedisinering.

5 Oppbevar medisiner i et tørt og kjølig sted. Badet medisinskapet er ikke et bra sted fordi fuktighet kan redusere et medikament effektivitet. For å unngå forveksling, ikke lagre rør av salver og kremer ved siden av tannkrem.

6 Følg instruksjonene på etiketten. Ikke klem, tygge eller åpne en kapsel eller tablett mindre du blir bedt om å gjøre det. Mange av disse er tid-ut, og hvis tatt feilaktig, kan føre til komplikasjoner.

7 Spør hva medisiner du blir gitt og hva de er for, selv når du er på sykehuset. Kontroller at sykepleieren sjekker din armbånd og diagrammet før hun gir deg noe. Det er din rett og ditt ansvar å holde deg oppdatert, og stille spørsmål kan bidra til å unngå en feilmedisinering.

Hint

  • Be tid med apoteket når du henter din resept slik at hun kan forklare dosering, mulige reaksjoner og eventuelle begrensninger som kan gjelde.
  • Ha en liste over medisiner allergier med deg hele tiden og sørge for at din lege og apotek er klar over disse allergier og ha dem på posten.