Hva er rusmisbruk lidelse?

March 20

Rusmisbruk lidelser - som er misbruk av, avhengighet eller avhengighet til alkohol eller narkotika - ødelegge familier, relasjoner og liv. Ifølge 1996 National Husholdningenes Survey on Drug Abuse, som ble utført av US Department of Health and Human Services, og eMedicineHealth, om lag 13 millioner mennesker i USA bruker illegale rusmidler. Avhengighet tar en toll på helsevesenet og fengsels kostnader samt sine ofrenes liv.

Substance Abuse Diagnose

For å få en rus diagnose, må du oppfylle visse kriterier. Bruken av stoffene må føre til en negativ innvirkning på ditt ansvar hjemme, på jobb, og / eller skole. For eksempel, hvis du bli hjemme fra skolen for å få høy, møter du disse kriteriene. Også ved hjelp av stoffer på en måte som setter livet ditt på fare eller få inn stoff-relaterte juridiske problemer er måter å kvalifisere for diagnosen. For eksempel, hvis du kjører beruset eller få flere DUIs, ville du oppfyller kriteriene. Et annet tegn på rusmisbruk er når en person fortsetter å bruke stoff, selv om den type bruk allerede skaper problemer i livet sitt.

stoff Avhengighet

Rus og rusavhengighet er ganske forskjellige. Avhengighet oppstår når din toleranse for stoffet øker. Hvis du begynte å drikke tre drinker per dag for å få full, men nå må drikke seks drinker per dag for å få full, du blir avhengig av alkohol. Også, når noen er avhengige av narkotika eller alkohol, vil de oppleve abstinenssymptomer hvis de prøver å slutte å bruke. Mange mennesker som er avhengige av narkotika eller alkohol vil bruke lenger enn de hadde tenkt, prøver forgjeves å slutte, bruker mye tid på å få og bruke stoffet, slutte å delta i aktiviteter som en gang brakte glede til livet, og fortsette å bruke selv trodde stoffet har negativt påvirket deres liv.

Familie og venner

Hvis du tror at en av dine familiemedlemmer eller venner har et rusmisbruk lidelse, se etter skilt over. Vanligvis personer med slike lidelser forsøke å skjule sine problemer og nedtone sine problemer til alle som spør. Det er vanskelig å motivere brukerne til å få hjelp hvis de ikke er klar til å endre. Hjelpe en venn eller et familiemedlem få hjelp fra en profesjonell kan være en lang og langtekkelig prosess.

Teenage Substance Abuse

Hvis du er bekymret for at tenåringen din bruker alkohol eller narkotika, er det tegn du bør vurdere. Hvis du får anrop fra tenåringens lærere sier at hun sovner i klassen, være forstyrrende eller aggressiv, eller mislykkes, kan rusmiddelbruk være en faktor. Også, hvis tenåringen er betydelig irritabel, har humørsvingninger og er mer hemmelighetsfull, bør du se etter tegn på narkotikabruk. Noen tegn til rusmiddelbruk er normale tenårings atferd, skjønt, så hvis du er i tvil, kontakt en mental helse profesjonell.

få hjelp

Når noen har et rusmisbruk lidelse, de bruker fordi det gjør noe for dem. Hvis en person er klinisk deprimert og får ikke sove, kan hun bruke medisiner for å hjelpe henne sovne. Hvis en tenåring har angst, han kan røyke marihuana før skolen for å roe nervene. Selv om det negativt påvirker personens liv, fortsetter han å bruke, fordi det hjelper på noen måte. Når en person er motivert til å søke behandling, men det er nok av behandlingstilbud.

Hvis en person er avhengig av alkohol eller narkotika, må de søke hjelp av en medisinsk faglig eller gå inn i en avgiftning program. Hvis en person ikke er avhengig, kan han få individuell og / eller gruppebehandling og delta i et 12-trinns eller annen selvhjelpsprogram for støtte fra andre som har slitt med avhengighet.