TB Symptomer

February 16

Tuberkulose (TB) er en smittsom sykdom forårsaket av bakterier i Mycobacterium slekten, spesielt Mycobacterium tuberculosis. TB påvirker vanligvis lungene, men det kan angripe en hvilken som helst del av kroppen din.

lungetuberkulose

TB påvirker bare lungene i 75 prosent av tilfellene. Spesifikke symptomer på lungetuberkulose er produktiv hoste som vedvarer lengre enn tre uker, blodig oppspytt og brystsmerter.

Generelle symptomer

Lungetuberkulose fører også generelle, systemiske symptomer som kronisk tretthet, feber og frysninger. Det ofte fører også til tap av appetitt, vekttap og en blek hudfarge.

ekstrapulmonær TB

TB flytter ut av lungene i 25 prosent av tilfellene, og kan påvirke nesten alle deler av kroppen din. For eksempel kan TB nervesystemet forårsake hjernehinnebetennelse.

Andre Infeksjon nettsteder

Ekstrapulmonær TB kan føre til andre symptomer basert på den spesifikke området berørt. TB lymfesystemet kan føre scrofula, TB pleura forårsaker tuberkulose pleuritt, og TB i bein er kjent som Pott sykdom.

komplikasjoner

Disseminert TB oppstår når det blir utbredt over hele kroppen din. Denne formen for tuberkulose generelt har uspesifikke symptomer, med de vanligste spesifikke symptomer som forstørret lever og en forstørret milt.