Hvordan Heal Fra Carpal Tunnel kirurgi

September 7

Ifølge University of Maryland Medical Center, vil over 500.000 mennesker i USA har noen form for carpal tunnel kirurgi hvert år. Symptomer på carpal tunnel syndrom kan ofte være ødeleggende, noe som gjør kirurgi det eneste alternativet for lettelse. Healing fra carpal tunnel kirurgi er vanligvis en langvarig prosess, selv om lindring oppnås vanligvis relativt raskt. Etter de riktige postoperative instruksjoner vil fremskynde helbredelsesprosessen og har du godt på vei til å bli frisk.

Bruksanvisning

1 Ordne for noen til å hjelpe deg med hverdagslige oppgaver for et par uker. Avhengig av hvilken type carpal tunnel kirurgi, kan hendene bli uføre ​​i opptil to uker. Du kan trenge hjelp med matlaging, bading, husarbeid og diverse andre daglige oppgaver.

2 La hendene og håndleddene hvile med jevne mellomrom. Ikke unngå å bruke dem helt, men ikke overdriv. Du må bruke hendene og håndleddene for å bygge og vedlikeholde styrke, men også la dem hvile slik at de kan helbrede.

3 Spis en næringsrik diett for å fremme helbredelse. Unngå sukkerholdige og bearbeidet mat, samt alkohol, tobakk og koffein. Velg matvarer med høy næringsverdi som høy protein mat og mat med høyt antioksidanter. Proteinet vil hjelpe i muskel og sene ombygging og antioksidanter styrke immunforsvaret.

4 Øvelse fingrene 10 ganger om dagen for å fremme sene styrke i håndleddet. Hold fingrene rett ut fra hendene og holde tomlene peker i samme retning, men avslappet. Bøyer fingrene bakover inntil de er bøyd 90 grader. Dette vil ikke bare styrke håndleddene, men bidra til å gjenopprette mobilitet i fingrene.

5 Bruk is til kirurgi området for korte perioder av gangen for å redusere betennelse. Dette vil redusere smerte og fremme helbredelse.

6 Unngå anstrengende aktivitet umiddelbart etter operasjonen. Ikke gå tilbake til arbeidet før du får greit med din kirurg.

7 Bruk en vertikal mus og ergonomisk tastatur når du arbeider med en datamaskin. Disse elementene vil bidra til å hindre ytterligere skade oppstår og hjelp i helbredelsesprosessen.

8 Bruk en splint på hånden for å beskytte håndleddet som det helbreder. Sjekk med legen din for spesifikke instruksjoner om iført splint, da dette kan variere fra person til person. Du bør generelt ha det skinne om natten og når du deltar i visse aktiviteter som kan være anstrengende på håndleddet.

9 Unngå å løfte ting tyngre enn 11 pounds i minst to måneder etter carpal tunnel kirurgi, med mindre annet er regissert av legen din.

10 Ta eventuelle medisiner foreskrevet av legen din i henhold til de spesifikke instruksjoner. Du kan få smertestillende medikamenter og / eller anti-inflammatoriske medisiner. Det er viktig å ta disse medikamentene som anvist for å understøtte helbredelsesprosessen.

Hint

  • Følg alltid spesifikke postoperative instrukser gitt av legen.