Miljømessige påvirkninger på bipolar lidelse

February 26

Blir diagnostisert med bipolar lidelse kan bety en levetid på forvaltning av pasienten og nære familiemedlemmer. Det innebærer å følge noen medisiner krav og delta rådgivning økter. Selv om en eksakte årsaken ikke er målrettet, er det allment akseptert av mange fagfolk at det er miljømessige påvirkninger på bipolar lidelse.

Seasons

Diagnosen bipolar lidelse er ofte ledsaget av værsyke (SAD). Med SAD, kan de naturlige årstidene og lengden av eksponering for sollys påvirke en persons humør. Ifølge en Bipolar World Net rapporten, er hypomani vanligvis oppleves i løpet av våren, mens depressive stemninger skje i løpet av høsten.

Daily Stress

Miljøfaktorer som daglige stressfaktorer kan utløse bipolar lidelse hos en pasient hvis den ikke allerede er blitt diagnostisert. Å leve i en fornærmende forholdet, truende sosialt press eller ensartede livsforvandlende hendelser som har barn kan bidra til stress med å håndtere en bipolar diagnose. For noen i en manisk episode, kan disse stressfaktorer forverre søvnproblemer og forverre agitasjon. For en pasient i en depressiv episode, kan følelsen av verdiløshet og manglende evne krype opp hvis det daglige livet kravene bli overveldende.

traumatiske hendelser

En traumatisk hendelse kan være tøff på alle, men kan være spesielt skadelig for noen med bipolar lidelse. En dødsfall i familien eller jobb tap kan gjøre en pasient i en depressiv episode spiral enda lenger inn i en depresjon. Disse episodene kan vare i uker, ved bipolar lidelse II pasienter, depresjon er mer kronisk og varer lenger enn Bipolar lidelse II pasienter. Symptomer som problemer med å sove eller for mye søvn, uforklarlige fysiske smerter og suicidale tanker kan bli mer intens etter en traumatisk hendelse.

Stoffmisbruk

Rus er svært utbredt med bipolar lidelse pasienter. En studie av Dr. Marcia Verdulin uttalt at 60 prosent av pasientene diagnosen biopolar lidelse har også et rusmisbruk lidelse (SUD). Pasienter i en manisk episode er de mest sårbare. En arbeidsgruppe teori er at pasienter har en tendens til å prøve og selvmedisinering mot å stole på foreskrevet medisiner. Selv pasienter som har overvunnet rusproblemer har en samlet lavere livskvalitet sammenlignet med pasienter som aldri har hatt en.

virus

Noen teorier antyder at bestemte virus kan utløse bipolar lidelse hos noen som kan være genetisk predispositioned å ha det. Den Borna viruset, som påvirker nervesystemet, har blitt knyttet til en rekke psykiske sykdommer. Ulike studier har vist Borna virus antistoffer utbredt hos pasienter med bipolar lidelse.