om tang

March 30

om tang


Tang er verktøy som brukes i medisin av leger og kirurger for å hekte seg fast i ting som er for små for folk å ta med fingrene. De kan også brukes til å holde ting grep når en operatør må hendene til å gjøre andre ting også. De brukes i en rekke medisinske operasjoner i ulike felt. Det finnes også et par forskjellige typer tang som varierer på måten de opererer, og plasseringen av deres hengsel.

Betydning

Tang er et svært nyttig og viktig verktøy i medisinske operasjoner. Uten dem ville kirurger har en hard tid å nå deler av kroppen, for eksempel vener eller arterier, uten å skade nærliggende deler som kan komplisere operasjonen. Ikke bare gjør de mange kirurgiske operasjoner enklere og raskere å fullføre, de er også viktige i saker av fødsel der det er komplikasjoner med barnet. I dette tilfellet kan tang hjelpe en mor levere barnet uten å skade enten.

Historie

De moderne tang ble opprettet i 1600 av Peter Chamberlain. De ble holdt en familiehemmelighet i generasjoner, og ble brukt i ved hjelp av fødsel av familien inntil 1734, da rapportere tilfeller i Jordmor lekket tang design. Tre forskjellige varianter av verktøyet ble opprettet og brukt til medisinske formål på den tiden. Ved 1929 var det over 550 forskjellige varianter av tang som ble brukt til et bredt spekter av medisinske operasjoner foruten fødsel.

Identifikasjon

Blant de ulike typer tang, det er omtrent to forskjellige design som du kan bruke til å identifisere enheten. Tang er hengslet enheter med flate overflater på den enden som kommer sammen for å klemme eller holde ting sammen. Hengselet for tangen kan enten være på den motsatte enden av disse plane flater, slik at de ser ut som overdimensjonerte pinsett, eller i det i midten av tangen, som ser mer ut som en saks uten knivene.

typer

Det er tre hovedtyper av tang som kan diskuteres. Den første ser ut som pinsett. Disse er hengslet i den ene enden, med klem flate partier ved den motsatte ende. De to andre typer er hengslet på midten og ser ut som en saks med flate ender i stedet for knivene. Disse kan enten låses opp hengsler, som krever konstant kraft som skal plasseres på dem, eller låst tang som, når foldet, kan låses i den posisjonen slik at de ikke trenger å bli holdt under en operasjon. Tang er vanligvis laget av metall, men det finnes plasttyper som kun er ment å brukes én gang før de kastes.

fordeler

Tang som brukes i operasjoner gjør det lettere for leger å forstå deler av kroppen som kan være vanskelig å gjøre med fingrene. De kan brukes til å feste gasbind inn i åpne sår eller dypt inn i kroppen for å stoppe blod fall uten å skade nærliggende organer eller blodårer. I levering av barn, de har muligheten til å hjelpe i en jevn og rask levering som kan induseres uten å måtte ty til et keisersnitt operasjon.

Advarsel

Det er negative resultater som kan oppstå ved bruk av tang i leveransen av et barn, både påvirker mor og barn. Tang er mildt invasiv og når det brukes i å hjelpe fødselen kan forårsake skade på indre vev og fødselskanalen av moren. Siden det er alltid litt kraft som må brukes, kan denne skaden være alvorlig når tangen er i hånden av en uerfaren lege. Barnet kan også vondt når pinsett blir brukt. Trykk påføres hodet og halsen av barnet som det er trukket ut, noe som kan påvirke følsomme ben innretting og forårsake blåmerker i huden.