Hva er stamceller og hva gjør de?

July 14

Definisjon

Stamceller er typer celler i dyr og menneskelige organer som er unspecialized. Det vil si, de har evnen til å utvikle seg til forskjellige typer av vev og organer. Stamceller kan dele med ubegrenset kapasitet innen et levende vesen. Denne evnen til å dele gjør dem meget viktig i reparasjonsprosessen av skadede celler, vev og organer. Når stamceller dele, kan de produsere flere stamceller eller mer spesialiserte celler med bestemte kroppsfunksjoner.

typer

De to hovedtyper av stamceller er embryonale og nonembryonic. Embryonale stamceller blir oppnådd fra embryoene. Humane embryonale stamceller er hentet fra embryoer som ble befruktet "in vitro" - det vil si i et laboratorium setting, ikke i en kvinnes kropp. Nonembryonic stamceller er også kjent som voksne stamceller og somatiske stamceller. Disse celler er funnet i forskjellige områder av kroppen hos spesialiserte celler. For eksempel er det voksne stamceller midt i spesialiserte benmargceller. Voksne stamceller fungere å reparere skadede vevet rundt dem.

Bruker

Forskere undersøker hvordan man kan stimulere embryonale stamceller og voksne stamceller til å bli bestemte typer celler og vev. Denne typen forskning har potensial til å hjelpe folk med sykdommer og skader som ryggmargsskader, diabetes, Parkinsons sykdom og muskeldystrofi. Disse sykdommene presentere en gave problem fordi de gjør ubotelig skade på forskjellige celler; Men med bruk av stamceller, mange forskere mener at det er sjansen for å skape nye celler som vil erstatte og / eller reparere de gamle. Forstå hvordan stamceller dele også kan hjelpe leger og forskere i bedre forståelse og behandling av sykdommer som kreft, der cellene deler seg ukontrollert.