Hvordan bli gravid med anemi

April 29

Anemi oppstår når noen har en jernmangel og et lavt antall røde blodlegemer. Den rammer oftest kvinner, som de pleier å miste mye av jern og røde blodceller under menstruasjon. Å ha nok røde blodlegemer er viktig under svangerskapet, da det vil bære oksygen til både deg og fosteret. Anemi bør ikke gjøre å bli gravid mer vanskelig, men det er alltid viktig å være på ditt sunn mens du prøver å bli gravid en baby.

Bruksanvisning

1 Sørg for at du får nok jern ved å ta et daglig tilskudd. Kvinner som ikke er gravide bør få omtrent 18 til 20 mg jern daglig. Dette beløpet vil øke til 27 til 30 mg i løpet av svangerskapet. Har din primære omsorg lege eller gynekolog foreskrive en jern supplement hvis du er blodfattig.

2 Spis matvarer som er rike på jern. Grønne bladgrønnsaker som spinat, brokkoli og grønnkål er svært gode kilder til jern. Rødt kjøtt, fjærkre mørkt kjøtt og lever er også meget høy i jern. Jern-forsterkede frokostblandinger, pasta og hele korn er også gode kilder til dette viktige næringsstoffet. Bønner, erter, nøtter og frø er andre jernrike matvarer som kan legges til kosthold.

3 Spis matvarer som er rike på vitamin C. Vitamin C-rik mat kan hjelpe kroppen absorbere jern at den bruker fra andre matvarer. Appelsiner, jordbær og tomater er alle gode eksempler på matvarer som du bør legge til kosthold for å øke jern absorpsjon.

4 Unngå mat som blokkerer jern absorpsjon. Te, kaffe, melk, eggeplommer, fiber og soyaprotein er alle matvarer som hindrer kroppen fra absorbere jern som den forbruker. Husk at du ikke trenger å unngå disse matvarene helt, men det er best å ikke konsumere dem på samme tid som jern-rik mat.

5 Få sjekket for andre årsaker til infertilitet. Ikke være i stand til å bli gravid er ofte forårsaket av en annen helsetilstand, slik som endometriose eller polycystisk ovariesyndrom (PCOS). Også huske på at det er en mulighet for at mannen kan også være den som er infertile i forholdet.

6. Bruk en eggløsning kalkulator. Som enhver annen kvinne som prøver å bli gravid, er det viktig å vite når de mest fruktbare dagene i måneden er. Det er sannsynlig at årsaken kan være at du får en vanskelig tid å bli gravid kan være fordi du har sex på feil tidspunkt i måneden. Spør din gynekolog for mer informasjon om eggløsning kalkulatorer kan øke sjansene for graviditet.

Hint

  • Vit at din risiko for å utvikle anemi under svangerskapet øker på grunn av økt blod beløp, så det er best å følge disse tipsene uansett om du allerede har det.
  • Anemi under svangerskapet kan øke sjansene for at barnet blir født tidlig eller undervektig.
  • Vær oppmerksom på anemi symptomer, som vanligvis er tretthet og mangel på energi.