Helserisiko fra å bruke klor

August 5Klor er en vanlig husholdning produkt som brukes til rengjøring. Ofte markedsført under vanlige merkene, klor er produsert av den kjemiske nedbrytningen av saltvann komponenter; imidlertid, elementært klor ved romtemperatur og trykk er i en gasstilstand. Fremgangsmåten for fremstilling av blekemiddel kombinerer natrium med klor for å fremstille natrium-hypokloritt, den aktive bestanddel av blekemiddel. Klor kan være en rimelig rengjøring produkt, men det utgjør en alvorlig helserisiko.

Kortsiktig Høyt nivå Exposure

De damper av klor på nivåer av tre til seks deler per million (ppm) i luften kan føre til irritasjon i øynene. Ved høyere nivåer, ca 15 ppm i luften, kan du oppleve nese og hals irritasjon. Rørende klor direkte kan forårsake hudirritasjon. Inntar klor nivåer over fire ppm kan føre til kvalme, oppkast, svelg og mage irritasjon. Pusteluft som har høyere enn 30 ppm nivåer av klor har de samme helsemessige effekter som inhaling flytende bleke damp. Med umiddelbar eksponering for 30 ppm eller høyere nivåer av klorgass, kan du støte oppkast, brystsmerter, hoste, overflødig væske i lungene, eller problemer med å puste. Eksponering for 430 ppm i luften i en halv time vil føre til døden.

Blandet med ammoniakk

Når klor kommer i kontakt med ammoniakk, resulterer det i etableringen av det farlige klorgass. Klorgass er giftig, og mange dødsfall har allerede resultert utilsiktet blande klor og ammoniakk. Klorgass fører til oppriving av nesegangene, lungene og luftrøret ved å forårsake cellulær skade. Hvis du har ammoniakk og klor både stede i din husstand, være forsiktig i å lagre dem og informere alle om sine biprodukter. Bortsett fra klorgass, kan blandingen av ammoniakk med klor produsere nitrogen-tetraklorid. En tetrachloride er et svært giftig stoff og nitrogen tetrakloridet er svært eksplosiv også. I tillegg er klorgass som noen ganger oppstår når klorblekemiddel blandes med andre rengjøringsprodukter som har syreinnhold. For eksempel eddik, avløp rengjøringsmidler og andre skureprodukter er sure. Dette kan være veldig farlig, spesielt når blekemiddel inneholder kjemikalier som maskere lukten av klor.

Langsiktig Low-level Exposure

Flere år med eksponering for klor vil påvirke organsystemer ens. Effekter av langvarig eksponering for klorgass inkluderer lungesykdommer og tann korrosjon. Folk som allerede lider av lungesykdom, røykere og mennesker med luftveisproblemer er mer klor-sensitive.