Hvordan man skal håndtere en frykt for overfylte steder

January 3

Frykten for overfylte steder er en form for agorafobi, som kan bringe på panikkanfall. Symptomer på et panikkanfall inkluderer risting, bankende hjerte, brystsmerter eller tyngde, manglende evne til å få igjen pusten og prikking i lemmene. Personer som har agorafobi kan utvikle depresjon, lav energi, angst eller problemer med narkotika og alkohol. Ifølge American Psychological Association, terapi og en støttende familie kan hjelpe folk med en frykt for overfylte steder.

Bruksanvisning

1 Finn en terapeut og spesialist på å hjelpe folk med agorafobi. For å finne en terapeut, få forslag fra familie eller andre som har fått liknende hjelp, av spør legen din for en anbefaling.

2 Oppsøk kognitiv terapi. I denne typen terapi, blir en pasient lært opp til å gjenkjenne og modifisere ineffektiv tenkning.

3 Søk atferdsterapi for å lære å kontrollere uønskede handlinger. En form for adferdsterapi er desensitivisering, hvor en pasient er introdusert til agorafobi-induserende situasjoner gradvis å redusere angst i slike situasjoner.

4 Motta avspenningstrening. Eksempler på avspenningstrening er selvhypnose, guidet visualisering og biofeedback.

5 Tenk på medisiner - som anti-angst medisiner - for å ta kjemiske ubalanser. Medisiner kan hjelpe når det brukes sammen med andre former for behandling.

6 Finn positiv støtte fra familien mens du arbeider gjennom behandlingen.