Hvor lenge må angstanfall vare?

August 14

En angst angrep er det samme som et panikkanfall, men det vil komme på uten advarsler eller tegn. Selv om det kan føles som angrepet varer evig, i virkeligheten er de vanligvis over i løpet av minutter. Stress og helseproblemer kan bringe på et angrep. Mangel på søvn, spesielt hvis du er i en stressende situasjon allerede, kan utløse en angst angrep.

Hva er det egentlig?

En angst angrep er en følelse av total opprørt. En irrasjonell frykt, eller følelsen av at du bare ikke kan forklare. Det kan ikke være noen grunn for frykt, men det er helt virkelig for deg. Du kan gråte, bli kortpustet og være helt vettskremt. Hvis du har en frykt for en bestemt ting, og blir konfrontert med gjenstand for frykt, kan det utløse et angrep.

Noen angrep kan være svært mild, mens andre er intens og skremmende. Ren kraft av angrepet vil skremme deg, og dermed forårsaker angrepet å forverres. Du kan ikke kontrollere dine følelser. Du kan begynne å skjelve og riste. Det er definert som en irrasjonell frykt for at bare overvelder deg og du ikke er i stand til å kontrollere følelser.

Lære å Cope

Når du er klar over at du er utsatt for å ha angstanfall, det er mange måter du kan lære å kontrollere angrep, eller i det minste forkorte varigheten. Hvis du føler deg angrepet kommer på, fjerne deg fra situasjonen som forårsaker det, hvis det er mulig.

Prøv å kontrollere pusten og snakke deg gjennom angrepet. Hvis du har en venn eller et familiemedlem som har vært vitne til angrepene, kan hun være en kilde til trøst. Noen ganger kan en klem eller en betryggende stemme kan stoppe angrepet og roe ned uryddig nerver.

Pusteøvelser kan bidra til å kontrollere angrepet også. Øv puste sakte til jevn din bankende hjerte, og for å øke hastigheten på flyten av oksygen til lungene. Pust inn gjennom nesen veldig dypt og langsomt, og så puster gjennom munnen. Venner er gode på coaching deg til å gjøre dette når du er i midten av et angrep.

Hvis du allerede er i en stressende situasjon, prøv å fjerne stress så mye som mulig. Hold deg frisk ved å snakke lenge beroligende spaserturer, eller gjøre noe annet du liker. Jo mer avslappet du holde deg jo mindre angrep du vil ha. Jo færre angrep du har at de ikke vil være så alvorlig heller.

Få hjelp

Hvis du finner ut at du ikke klarer å styre angrepene, og de blir stadig mer alvorlig og varer lenger, må du kanskje søke hjelp. Snakk med legen din om medisiner for å hjelpe deg å slappe av, eller om å se en rådgiver.

Legen kan også foreskrive en inhalator for å hjelpe deg pusten, hvis angrepene er alvorlige. Bare det å vite at du har en inhalator for å bidra til å åpne disse luftveier, kan faktisk redusere angrep, og du aldri trenger å bruke inhalatoren. Det vil gi deg trygghet, og det er virkelig hva du leter etter.

Hold en journal for hver gang du har en angst angrep for å se om det er et visst mønster som forårsaker det. Kanskje det er visse situasjoner, steder eller til og med folk som forårsaker angrepene. Hvis du ikke kan unngå situasjoner, steder eller personer som forårsaker angrepene, prøve å finne ut roten av dem.

Mens angstanfall er virkelig en mental sak symptomene de utløser kan være ganske fysisk. Hvis du opplever ting så traumatisk at du føler at du bare ikke kan takle, kan du søke råd fra en medisinsk faglig. Hvis angrepene blir stadig mer alvorlig og varer lenger enn noen få minutter, du trenger hjelp å takle dem.

Panikk eller angst angrep kan også følge følelser av sorg eller depresjon. Hvis du tar noen form for medisiner, narkotika eller alkohol, disse kan også bidra til en angst angrep. Å snakke med en lege og sjekke inn i din generelle helse, matvaner og livsstil kan hjelpe deg å overvinne alvorlige anfall av angst som varer lenger enn et par minutter.