Matvarer med oksalsyre

November 10

Matvarer med oksalsyre


Oksalsyre er giftig når det konsumeres i store konsentrasjoner. Lave konsentrasjoner av oksalsyre forekommer naturlig i frukt og grønnsaker, og gjør ingen skade når inntas som en del av et sunt kosthold. Imidlertid bør folk med visse helsemessige forhold, inkludert men ikke begrenset til nyresykdommer, gikt og leddgikt unngå å spise mat som inneholder oksalsyre.

Persille

Av alle grønnsakene i undersøkelsen for oksalsyre av United States Department of Agriculture (USDA), rangert persille høyest, som inneholder 1,70 g oksalsyre per 100 g persille. Bladene av persille, en biennale urt, er konsumert tørr eller fersk og ofte kastet i salater, brukt som en urt til smaken mat og plassert på platen for å legge farge som garnityr. Både krøllete blad og bladpersille har en rik mørk grønn farge kommer som kommer fra sin høye klorofyll innhold.

gressløk

Gressløk rangert nest høyest i oksalsyre innhold på USDA listen, som inneholder 1,48 g per 100 g gressløk. Gressløk er en flerårig urt med en mild løk smak, og kokker bruke den på samme måte som de bruker persille. Et lite antall spiselige lilla blomster som minner om små drag dukke opp når gressløk gå i frø. Gressløk vokser godt ute i hagen eller puttet foran et solfylt vindu.

purslane

Purslane kommer på tredjeplass på USDA listen med 1,31 g oksalsyre per 100 g purslane. En årlig plante, er det ofte betraktet som et problem luke i hagen. Men det er en spiselig grønnsak og beste høstes til konsum i begynnelsen av sin livssyklus når bladene er unge og øm. Ifølge Sandra Mason, en enhet Educator i hagebruk og miljø Champaign County Unit ved University of Illinois Extension kontor, har Purslane en smak som er "lik brønnkarse eller spinat." Hun fortsetter med å anbefale Purslane i salater eller på smørbrød i stedet for salat, men advarer: "Det har en tendens til å bli litt slimete hvis stekt."

cassava

Kassava er fjerde i denne USDA serie og inneholder 1,26 g oksalsyre pr 100 g. En langstrakt tuber med brun hud og hvitt kjøtt, er det ofte spist i afrikanske land og Salvador de Bahia, Brasil. Forbered kassava mye som du ville poteter, men i betydelig grad øke steketiden. Du kan bli kjent med kassava, men vet om tapioca. Tapioca, populær i den vestlige halvkule som pudding, er et tilsetningsstoff som stammer fra cassave som fungerer som et fortykningsmiddel.