Årsakene til en forstørret skjoldbrusk Gland

February 17

Den skjoldbrusk er en sommerfugl-formet kjertel foran nakken som er ansvarlig for å produsere hormoner tyroksin og trijodtyronin, som regulerer kroppens stoffskifte. Når skjoldbruskkjertelen blir forstørret, blir dette ofte referert til som en "struma". Eksistensen av en struma kan ikke tyde på at skjoldbruskkjertelen fungerer feil, men det indikerer en mer alvorlig helsetilstand, for eksempel en skjoldbrusk lidelse eller kreft. Folk kan finne en forstørret skjoldbruskkjertelen til å være smertefull eller ubehagelig. En forstørret skjoldbruskkjertelen kan forårsake forandringer i stemmekvalitet, begrenser luftveiene og kan resultere i choking på visse matvarer og væsker. Det finnes flere vanlige medisinske tilstander som kan føre til en forstørret skjoldbruskkjertelen.

Graves 'sykdom

Graves 'sykdom er en form for hypertyreoidisme med en autoimmun komponent. Antistoffene i immunsystemet feilaktig vise skjoldbruskkjertelen som en "fiende" og starte et angrep. Dette resulterer i kjertelen bli altfor stimulert, forårsaker den til å produsere overskuddsmengder av thyroid hormon. Kjertelen blir forverret, og en struma vil danne.

Hashimotos sykdom

Som Graves sykdom, Hashimotos sykdom er også en autoimmun lidelse. Pasienter med denne tilstanden utstillingen hypotyreose som sykdommen herjede kjertel kan ikke produsere tilstrekkelige mengder av skjoldbruskkjertelen hormon. Likevel fortsetter hypofysen til å sende thyroid-stimulerende hormon til skjoldbruskkjertelen, forverrer det, og slik at den blir forstørret.

Thyroid Knuter & Solitary Knuter

En forstørret skjoldbruskkjertelen kan være et resultat av flere faste eller væskefylte knuter som vokser på begge fliker av skjoldbruskkjertelen eller i en enkelt knute som vokser på bare en side av skjoldbruskkjertelen. I de fleste tilfeller, knuter er godartet og ikke har potensial til å utvikle seg til kreft.

Kreft i skjoldbruskkjertelen

Langt mindre vanlig enn skjoldbrusk nodules er kreft i skjoldbruskkjertelen. Denne type av utvidelse oppstår vanligvis i bare en side av skjoldbruskkjertelen.

tyreoiditt

Thyreoiditt er en betennelse i skjoldbruskkjertelen som kan være forårsaket av en underliggende helsetilstand eller noen ganger etter graviditet. Noen former for tyreoiditt er forårsaket av bakterielle infeksjoner, selv om disse er meget sjeldne. Selv om tyreoiditt kan forekomme i forbindelse med Hashimito og Graves 'sykdom, er det vanligvis forbigående natur.

Mangel på jod

Den "drivstoff" skjoldbruskkjertelen trenger å produsere hormoner er jod. Fordi jod er lagt til bordsalt og mange andre matvarer, vil de som bor i første verden land nesten aldri oppleve en forstørret skjoldbruskkjertelen på grunn av mangel på jod i kosten. Imidlertid er en struma mer problematisk i utviklingsland der tilgang til jod-rik mat og havsalt er begrenset.