Helseeffekter av kraftledninger og transformatorer

August 18

Helseeffekter av kraftledninger og transformatorer


Mens National Research Council sa i 1997 at det ikke er tilstrekkelig bevis for en sammenheng mellom elektriske og magnetiske felt (EMF) og helseproblemer, dusinvis av rapporter, som de utgitt av National Health Institute og US Department of Health and Human Services , advarer forsiktighet. Blant vedrørende EMFs er lavfrekvente EMFs, de som produseres av kraftledninger og transformatorer. Lavfrekvente EMFs kan gi noen av de negative helseeffekter forklart nedenfor.

Childhood leukemi

En av koblingene mellom lavfrekvente EMF og helse som er studert mest er at av barneleukemi priser. Siden en 1979 studie kalt "Elektriske ledningskonfigurasjonen og Kreft", utført av forskere Nancy Wertheimer og Ed Leeper for American Journal of Epidemiology, først introdusert vitenskapelige bevis på at barndommen leukemi øker med tiden tilbrakt i lavfrekvente EMFs, har det vært en antall rapporter om emnet. En 2002 rapport fra det amerikanske National Institute of Environmental Health Sciences konkluderer med at "det er ingen bevis" av helseeffekter fra lavfrekvente EMFs. Imidlertid melder British Medical Journal i juni 2004 utgaven en 69 prosent økning i leukemi for barn som bor innen 200 meter fra kraftledninger.

Det kan være nok bevis for de fleste forskere til å konkludere med at det er en sammenheng mellom lavfrekvente EMFs og leukemi. Men en sterk skole, inkludert Verdens helseorganisasjon, National Academy of Sciences og energiselskaper som Energex, hevder at sammenhengen ikke indikerer at de lavfrekvente EMFs faktisk forårsaket leukemi. Disse gruppene oppgir at kreft kan være forårsaket av andre aspekter av fattigdom funnet uforholdsmessig i hjemmene nær kraftledninger og transformatorer.

Andre kreftformer og sykdommer

Det er tilsvarende ufullstendig bevis på kobling av lavfrekvente EMF med hjernekreft, brystkreft og andre kreftformer, så vel som Alzheimers sykdom. En pamflett satt ut av US Department of Health and Human Services hevder at ifølge en 1985 rapport kalt "Kobling av levende organismer til ELF [lavfrekvent] elektriske og magnetiske felt," fem av seks studier funnet "betydelig høyere kreftprisene menn med gjennomsnittlig arbeidsdag eksponeringer over 4 milligauss "Men fordi studier funnet ulike typer kreft -. eksperimentet kom ikke ut det samme hver gang - resultatene anses ufullstendig inntil videre studier, inkludert dyreforsøk, gi sterkere bevis . Andre faktorer er pekt på som plausible årsaker til sykdom blant arbeiderne i studien, men det er fortsatt mulig at lavfrekvente EMFs sammensatte en persons mottakelighet for sykdom.

melatonin Forstyrrelse

Ifølge en 2000 rapport kalt "Effekter av Low Frequency elektromagnetiske felt på Melatonin Synthesis i Man" satt ut av forskere ved Dortmund Universitet i Tyskland, lavfrekvente EMFs påvirke vår døgnrytme ved å sende ut en stråling tolket av våre organer som dagslys --og dagslys er vanligvis et signal til kroppen vår ikke å produsere melatonin som er avgjørende for en god natts søvn. Den eneste måten å unngå dette på er å fjerne og slå av så mange elektriske apparater som vi kan om natten, og, selvfølgelig, for ikke å sove under kraftledninger eller transformatorer.

EMF Allergi

Selv om det ikke offisielt ansett som en sykdom, men en allergi mot alle EMFs, også kjent som el-overfølsomhet, har blitt rapportert av pasienter som forårsaker hodepine, trøtthet, hukommelsestap, øresus, uregelmessig hjerterytme og hud følsomhet. Det kan reduseres ved å flytte bort fra kraftledninger og transformatorer og ved ikke å bruke elektroniske enheter.