Hvor kan du finne Kilder av radon?

September 8

Hvor kan du finne Kilder av radon?


Radon er en usynlig gass som kan forårsake kreft i høye konsentrasjoner. Gassen forekommer naturlig i hele landet, og i henhold til Environmental Protection Agency, er radoneksponering den ledende årsaken til lungekreft blant ikke-røykere. Å vite hvor radon er sannsynlig å bli funnet kan hjelpe med å velge testing nettsteder effektivt.

Radon i hjemmet gjennom Jord Eksponering

Radon genereres når uran og thorium i bakken degrade.The høyeste nivåene av disse elementene finnes i jordsmonn inneholdende granitt eller skifer. Som radon er tyngre enn luft, når den er utgitt, akkumuleres det i de laveste nivåene i hjemmet, for eksempel kjellere og gjennomgå mellomrom. Testing er nødvendig for å fastslå bolig nivåer, og Environmental Protection Agency anbefaler å ta tiltak for å redusere eksponeringen når en konsentrasjon større enn 4 pCi / L er funnet.

Radon i hjemmet gjennom Water Eksponering

Grunnvannet som passerer gjennom lag av stein eller granitt kan inneholde høye nivåer av radon. Gassen oppløses i vannet som det unnslipper stein. Beboere vil bli utsatt for radon når vannet bringes i kontakt med luft. Hvis en brønn er gravd i et område med høy grunnvannskonsentrasjoner, kan radon bli levert gjennom dusjer, damp produseres når matlaging, og når vanning plener eller avlinger. Noen radon forblir også i vannet i seg selv, noe som fører til økt risiko for magekreft gjennom forbruk. EPA antyder at radonkonsentrasjonene i vannet være mindre enn 4000 pCi / L, som ville bidra på 0,3 pCi / L mot 4 pCi / L anbefalte maksimum innendørs nivå når den slippes ut i luften. Dersom et høyt nivå av radon er funnet, kan den senkes ved hjelp av en spesiell filtreringssystem.

Radon Eksponering Fra Mines

Farene ved radon ble først oppdaget ved å studere dens virkninger på gruvearbeidere. På begynnelsen sekstende århundre, den østerrikske legen Paracelsus beskrevet en sløse sykdom som rammet gruvearbeidere kalt mala metallorum, som senere ble identifisert som lungekreft. Fordi gruvearbeidere er omgitt av flere tonn stein, kan eksponeringer i forurensede områder nå så høyt som 25 000 pCi / L. Gruvearbeidere som arbeider direkte med uran står overfor en enda høyere risiko.

Mens vifter er nå på plass for å redusere radonnivåene, konsentrasjoner er fortsatt høyere i gruver enn i de fleste hjem. Rådgivning offentligheten om disse økte radonverdier og deres risiko blir stadig viktigere, som alternative healere er fremme gruver som et alternativ terapi for å redusere symptomer på leddsmerter, fører leddgikt å organisere turer i håp om å finne lettelse. Behandlingen er foreløpig bare tilgjengelig i fire gruver i en region som grenser Montana og Colorado, hvor nivåer av radon er testet på mer enn 1100 pCi / L.