postmenopausale Perioder

October 9

Når en kvinne kommer overgangsalderen, vil hun ikke lenger har menstruasjonssykluser. Dette gjelder spesielt for kvinner i post-menopause. Selv om blødningen kan skje etter menopause, er det på grunn av andre årsaker og aldri tillagt en periode. Dette blødning kan være sporadisk og ustabil, lett eller tung som en menstruasjonssyklus.

Hva er Post-menopause?

Det er tre stadier på overgangsalder: perimenopause, overgangsalder og etter overgangsalderen. Perimenopause er 2-8 år overgangen perioden rett før overgangsalderen begynner. I denne fasen hormonet østrogen, som er ansvarlig for å regulere menstruasjonssyklusen, vil begynne å gradvis avta. Den andre fasen, overgangsalder, begynner når det kvinnelige hormonet østrogen har falt betydelig nok til å stoppe menstruasjon. Post-menopause er den siste fasen av overgangsalder, signaliserer begynnelsen 12 måneder etter den første savnet menstruasjonssyklus. Dette skjer vanligvis mellom 45 og 55.

Identifikasjon

Noen kvinner vet at de er i post-menopause, når deres menstruasjonsblødningen kommer til en slutt plutselig. Mer vanlig endringene som er forbundet med post-menopause skje gradvis. De vanligste symptomene er hjerte pounding eller racing, hetetokter, nattesvette, søvnløshet og hud spyling. Noen andre mindre vanlige symptomer kan være redusert sexlyst, humørsvingninger, tørrhet i skjeden, småblødninger eller lys blødning (vanligvis følger vaginal tørrhet), urinlekkasje og en økning i vaginale infeksjoner.

Årsaker til blødning Post-menopause

Årsaker til blødning etter overgangsalderen er knyttet til tre områder: livmor, eggstokker og vagina. Livmor blødning er vanligvis forårsaket av utviklingen av livmor polypper. Disse er små pære-lignende utvekster som vokser fra og festes til livmorslimhinnen innsiden av livmoren. De forårsaker liten blødning, og kan formere seg i rekke, eller gå bort på egenhånd. Årsaker til blødning fra eggstokkene kan skyldes utvikling av cyster på eggstokkene. Disse cystene dannes i eggstokkene på grunn av en ubalanse i kjønnshormonet østrogen. Den slimhinne bli tynn fører til at blodårene som befinner seg i det å svekke og bryte forårsaker blødninger fra skjeden. Dette kalles vaginal atrofi.

behandlinger

Den første behandlingen kan du bli tilbudt er HRT, eller hormonbehandling. Hormonbehandling regulerer hormonelle ubalansen skyldes fallet i østrogen. Det gis som en 28-dagers pille forsyning, eller en vaginal krem ​​for å øke nivåene av østrogen og progesteron (hvis du fortsatt har eggstokker) som vil redusere plager som hetetokter, nattesvette og lavere forekomster av blødning fra forholdene slike som vaginal atrofi, cyster på eggstokkene og livmor polypper.

betraktninger

Selv om blødning post-menopause oppstår, er dette på ingen måte normal. Alle tilfeller av blødning i denne fasen av overgangsalder er å bli vurdert unormal før årsaken er skikkelig undersøkt. I noen sjeldne tilfeller kan blødninger i post-menopause signal eggstokk-, livmor- eller livmorhalskreft.