Overgangsalder og knesmerter

January 4

Overgangsalder og knesmerter


Menopausale kvinner ofte opplever leddsmerter, spesielt i knærne, på grunn av sin alder og sannsynligheten for at de har kjøpt artrose (slitasje form for leddgikt som utvikler seg over tid) samt hormonelle påvirkninger som har betydning for helse av sine sammenføyninger.

Alder

Tenk hvor mye arbeid knærne har gjort i alle år, og er fortsatt nødvendig å gjøre på en daglig basis. Knærne er kroppens viktigste vektbærende leddene og blir ofte påvirket av slitasjegikt, noe som vanligvis skjer når du blir eldre og brusk i leddene har blitt utslitt på grunn av overforbruk.

hormoner

Hormonelle endringer, svingninger, pigger og mangler som oppstår under perimenopause frem mot overgangsalderen kan påvirke hvordan leddene føler.

Mangel på østrogen

Østrogen har anti-inflammatoriske komponenter og beskytter leddene. Når østrogennivået faller til nesten ingenting, kan kronisk betennelse i kneet ledd og andre ledd føre, ifølge kvinner til kvinner nettside.

Understreke

Stress spiller også en rolle i leddsmerter. Perimenopause og overgangsalder kan være en vanskelig og stressende tid for kvinner. Når en kvinne er overveldet, produserer hun for mye stress hormon, som kalles kortisol. Dette er den fight or flight hormon, som har et formål; men du er ikke ment å være i en kamp eller flukt tilstand hele tiden. Pågående stress kan føre til leddbetennelse å spre seg.

Identifikasjon

Hvis du lider av knesmerter, må legen din undersøke knærne. Hun kan avgjøre om du lider av slitasjegikt, leddgikt eller gikt. Hun kan anbefale at du tar anti-inflammatoriske medisiner eller fortelle deg til is kneet eller bruke varme.