Robotic kirurgi Fordeler og ulemper

August 9

Robotic kirurgi Fordeler og ulemper


Robot kirurgi refererer til bruk av roboter i kirurgi. Denne innovative teknologien blir sett på som et nytt paradigme som potensielt kan endre dynamikken i kirurgi. Som i 2010, innen robotkirurgi har ikke vært fullt utforsket, og det er mange nye utbygginger fremdeles pågår. I tillegg er det noen fordeler og ulempene til robot kirurgi.

Fordel: Redusere smerte

Robotic kirurgi kan være svært vellykket på å redusere smerte og ubehag forbundet med kirurgiske prosedyrer. Fordi operasjonen er utført ved hjelp av små instrumenter med robotkirurgi, snittet i en standard robot kirurgi er utrolig liten. Selv de mest fingernem kirurg ville være ute av stand til å operere gjennom en slik lite snitt.

Ulempe: Kostnad

Teknologien i forbindelse med robot-operasjonen er komplisert, ny og forholdsvis kostbar. Kostnaden for den aller første robot kirurgi var rundt $ 1.000.000 dollar. Mens innovasjoner innen teknologi har drastisk reduserte kostnader og bør fortsette å gjøre det, likevel har en tendens til robot kirurgi for å være dyrere enn relaterte prosedyrer utført manuelt.

Fordel: Større tilgang

Fordi robot verktøy kan være svært små, kan de nå deler av kroppen som tradisjonell kirurgi kan være ute av stand til å få tilgang. De små snitt og svært små verktøy som er karakteristisk for robotkirurgi kan bevege seg gjennom kroppen med letthet, tilgang til deler av kroppen som det flatskjermen ville være umulig å utføre kirurgi på grunn av organer eller andre vitale deler i veien for nødvendige snitt som ville være nødvendig hvis en lege skulle gjøre kirurgi uten robot hjelp.

Ulempe: Presisjons

En robot som kan utføre operasjoner med stor presisjon er tross alt en maskin. Den minste feilberegninger på den delen av kirurgens håndtering av kontrollene kan føre til friskt vev å bli ødelagt. Siden robot kirurgi er fortsatt å utvikle teknologi i 2010, kan det være få kirurger med dyktighet eller erfaring for å styre roboten med den nødvendige presisjon.