Kronisk migrene hos barn

April 4

Som voksne, barn lider hodepine, inkludert migrene. Ifølge American Family Physician, i en alder av 15, har ca 23 prosent av barn led av migrene, med mange av dem opplever kronisk migrene. Tidlig diagnose av kronisk migrene hos barn kan starte dem på en livslang behandling plan.

symptomer

For en migrenediagnose skal gjøres, må et barn har lidd minst fem hodepine angrep. Den pulserende smerte kan være på en eller begge sider av hodet, i motsetning til voksne migrene, hvori smerte er vanligvis er konsentrert på den ene eller område av hodet. I tillegg kan oppkast, kvalme, magesmerter og / eller følsomhet for lys og lyd være til stede. Et barns daglige fysiske aktiviteter, som for eksempel å spille ute, vil forverre migrene. Hvis et barn får migrene på 15 eller flere dager i en måned, blir de betraktet kronisk.

Diagnose

Legen din kan utføre et batteri av tester for å utelukke andre årsaker til barnets hodepine, for eksempel blodprøver, en MR, en CAT scan, en Spinal Tap eller en psykologisk evaluering. Du kan hjelpe legen å begrense inn på en diagnose ved å holde en hodepine dagbok for å spore forekomst, symptomer og alvorlighetsgraden av ditt barns hodepine. Denne dagboken kan også hjelpe deg med å spore hodepine utløsere og behandlinger.

Triggers og risikofaktorer

I et barns hodepine dagbok, plate potensielle migrene triggere, for eksempel visse matvarer eller aktiviteter. Ikke fjern matvarer fra et barns kosthold med mindre det er en klar sammenheng mellom mat og migreneanfall. Begrens ditt barns koffein bruk, som både koffein og koffein tilbaketrekking kan føre til migrene. Arv spiller en rolle i migrene utbredelsen, så et barn som har slektninger med migrene er mer sannsynlig å ha dem. Barn under mye stress eller som lider av depresjon er også mer utsatt for migrene.

Behandling

Et barn som lider kronisk migrene bør ha tilgang til migrene behandlinger og medisiner til enhver tid, også under skolen. Fordi 90 prosent av barn spy under migreneanfall, bør antiemetika gis før andre medisiner administreres. I noen tilfeller, antiemetika eliminere alle migrene symptomer hos barn. Over-the-counter smertestillende som ibuprofen og paracetamol som er formulert for barn er ofte effektive i å lindre migrene, særlig dersom det tas tidlig i angrepet. Reseptbelagte migrene medisiner som Imitrex ennå ikke er godkjent for barn, selv om kliniske studier har vist dem trygge for ungdom.

Fordi overforbruk av smertestillende kan føre rebound hodepine, bør du vurdere å supplere med ikke-medisinering behandlinger, for eksempel avslapping teknikker og terapi for å redusere stress. Barn som lider et migreneanfall bør ligge i et stille, mørkt rom med en kald klut over deres øyne eller pannen mens de friske. Søvn kan ofte eliminere migrene hos barn.

Om lag en tredjedel av barn med migrene krever forebyggende medisiner, ifølge American Family Physician. Selv om mange forebyggende medikamenter ikke har blitt testet på barn, har lave doser av cyproheptadine, amitriptylin, propranolol, karbamazepin eller valproinsyre oppnådd anekdotiske suksess.

Når skal man oppsøke lege

Oppsøk lege hvis barnet lider hodepine ofte eller regelmessig - selv en gang i måneden - hvis en hodepine følger et slag mot hodet eller en skade eller dersom hodepine forekommer med oppkast, nakkesmerter, muskelstivhet og / eller visuelle endringer .