Tegn på Vitamin D-mangel hos kvinner

August 11
Tegn på Vitamin D-mangel hos kvinner

Folk får vitamin D for det meste gjennom eksponering for sollys. Du kan også kjøpe denne fettløselig vitamin ved å spise mat som inneholder vitamin D eller tar kosttilskudd. Vitamin D er viktig for sunne og sterke bein, sunt immunsystem og funksjon av hjernen, muskler, hjerte og lunger. En mangel på vitamin D hos kvinner kan påvirke deres helse og trivsel.

Vitamin D behov

Vitamin D fra sollys, mat og kosttilskudd må gjennomgå endringer i kroppen som skal brukes. Leveren omdanner første vitamin D til calcidiol, som deretter endres til kalsitriol via nyrene. Kalsitriol er den aktive form av vitamin D som brukes av kroppen. Den anbefalte kosten godtgjørelse av vitamin D for kvinner er 600 internasjonale enheter eller IE, per dag. Gravide kvinner trenger også 600 IE per dag. Fisk, fisk tran, sopp og matvarer beriket med vitamin D er gode kilder til vitamin. De fleste mennesker møte deres behov for vitamin D gjennom solskinn.

Årsaker til vitamin D-mangel

Legen kan anbefale en vitamin D supplement hvis vitamin D-nivåene er lave for å hindre eller redusere de negative effektene av vitamin D-mangel. Han kan bestille en blodprøve for å bestemme vitamin D-nivåer. I tillegg til utilstrekkelig inntak og begrenset soleksponering, vitamin D-mangel kan skyldes nedsatt absorpsjon fra fordøyelseskanalen, økte krav, begrenset konvertering av vitamin D til aktiv form kalsitriol eller økt utskillelse.

Bone Health

Tilstrekkelig nivå av vitamin D er nødvendig for å opprettholde bein helse. En mangel på vitamin D øker en kvinnes risiko for osteoporose. Osteoporose øker bentettheten og risiko for benbrudd preget av lav benmasse og strukturell forringelse av benvev. Mens lav kalsium er vanligvis forbundet med osteoporose, utilstrekkelig vitamin D-nivåer begrense kalsium absorpsjon, noe som påvirker beinhelse. Tegn på en alvorlig mangel på vitamin D er tilbakevendende benbrudd og hyppig skjelettsmerter.

immune Health

Vitamin D spiller en rolle i å opprettholde et sunt immunsystem ved å opptre som en reseptor på immunceller i kroppen din. En mangel på vitamin D er knyttet til økt autoimmunitet og økt mottakelighet for infeksjoner. Et tegn på at du ikke kan få nok vitamin D er hyppige forkjølelser eller infeksjoner. Hvis du har en kald eller infeksjon som aldri går bort, spør legen din om vitamin D-nivå.

Andre tegn og symptomer

Fatigue er et vanlig tegn på vitamin D-mangel. Du kan føle at du har ingen energi. Muskelsmerter og smerter, muskelkramper og svakhet er andre vanlige rapporterte symptomer assosiert med lave vitamin D-nivåer i kroppen. Ikke alle som har vitamin D-mangel har symptomer.