Hvordan Dig Out en inngrodd tånegl

July 27

Tær er svært følsomme, fordi de har mange nerveender. Dette, og det faktum at mange bakterier og andre organismer lever på føttene, er hvorfor inngrodde tånegler vondt dårlig og lett bli infisert. I noen tilfeller kan du grave ut tånegl selv. Men du bør bare forsøke å grave ut en inngrodd tånegl hvis spikeren ikke er for dypt forankret i tåa. I mange tilfeller prøver å få inngrodd tånegl ut kan skade vev og innføre skadelige, eller til og med dødelige bakterier til tå. Også, ikke forsøke å grave ut spiker hvis du tror det kan være infisert - oppsøke lege for antibiotika og medisinsk behandling.

Bruksanvisning

1 Sug foten i en balje med varmt vann i minst 15 minutter. Dette bidrar til å mykgjøre huden og spiker og kan redusere svelling. Vask tå med en mild såpe, forsiktig skrubbe den med en vask klut.

2 Plasser en ren bomullsdott i en bolle med hydrogenperoksid for å hjelpe sterilisere den. Desinfisere hendene med sprit eller rensemiddel.

3 Plasser foten på et håndkle. Bruk rene vev til å pensle rubbing alkohol eller hydrogen peroxide over det berørte tå. Dette vil sannsynligvis svi ganske mye, men det vil bidra til å forhindre smitte.

4 Bruk tommelen til å trekke huden bort fra den siden av tå, så mye som mulig. Ta bomullsdott i den andre hånden og trykk den forsiktig under neglen hvis mulig - da skyver pinnen under neglen og heis. Bruk innflytelse til å løfte inngrodd tånegl. Du må kanskje bruke press. Hvis du ikke klarer å gjøre dette med pinnen, kan du bruke en veldig sløv metall neglefil å løfte spikeren - bare være veldig forsiktig for ikke å punktere tå.

5 Løft kanten av inngrodd tånegl opp, og klippet endene med negleklipper. Etter at du har gravd spikeren ut og klippet det, vattpinne området igjen med alkohol. La det tørke, og deretter bruke trippel antibiotisk salve. Du må kanskje skyve en liten bit av bomullspinne eller silkepapir mellom spiker og spiker bed for å holde dem adskilt. Bandasje tå løst, ved hjelp av en kompress med en selvklebende bandasje over gasbind.

Hint

  • Unngå iført tettsittende sko for et par dager etter.
  • Det er viktig å være så sanitær som mulig mens du gjør dette. Bakterielle infeksjoner er svært vanlig med inngrodde tånegler og kan bli svært alvorlige. Hvis du ser pus, eller tå er varmt og / eller hovne, må du oppsøke lege.